“Komea torikello saadaan” – Pentti Hiirijoen hiihtotempaus kannatti

Pentti Hiirijoki ei hiihdellyt turhaan. Vammalan torille tulee torikello.

Kuntoilija Pentti Hiirijoki astelee tyytyväisenä Vammalan “toripuistossa” ja pysähtyy lähimpänä Torikeskuksen sisäänkäyntiä olevien pensaiden eteen.

”Johonkin tähän se torikello sitten syksyllä tulee. Hieno homma, komea kello saadaan!” Hiirijoki tuumaa.

Vaikka kesällä Herra Hakkaraisen hahmon sisältävä kapistus ei vielä toria komista, on muutamien kuukausien odotus pikkujuttu siihen nähden, että ilman Hiirijoen tempausta Sastamala olisi ollut vailla uutta, hienoa maamerkkiä huomattavasti pidempään. Torikellon hankinta kun oli sidottu muuhun keskustan ja torin kehittämiseen.

Hiirijoki on tyytyväinen, että kaupungilla innostuttiin asiasta ja enimmäkseen hänen saamansa palaute on ollut myönteistä. Torikellorakennelma on siirrettävää sorttia, joten sen paikka saattaa tulevaisuudessa vielä muuttua.

”Ehdottomasti hyvä ratkaisu, ettei tarvinnut enää odottaa torin suurempaa ehostusta, vaan voimme saada jotakin piristystä torille jo kuluvan vuoden aikana.”

Hiirijoki hiihti 28. helmikuuta Vinkin kuntoradan hieman alle kilometrin lenkkiä 175 kierrosta ja noin 165 kilometriä. Hiihto alkoi aamuseitsemältä ja valmista tuli illalla yhdeltätoista. Tavoitteena oli ja on kerätä rahaa torikellon saamiseksi. Koossa on nyt 3600 euroa.

Vaikka kaupunki on luvannut kattaa noin 7000 euron torikellobudjetista loput, muistuttaa Hiirijoki, että lahjoittaa voi edelleen. Hänen rahankeräyslupansa on voimassa 19.5. saakka.

”Mukaan voi lähteä haluamallaan summalla ja samalla voi haastaa kaverinsa, yhteistyökumppaninsa, yritykset, yhdistykset ynnä muut. Itse haastan ne tempauksessa mukana hiihtäneet, jotka eivät vielä ole keräykseen osallistuneet.”

Vaikka Pentti Hiirijoki kellon torille hiihti, korostaa hän yhteistyön merkitystä. Kaupungin lisäksi OP Sastamalan Janne Pohjolainen on ollut asiassa aktiivinen ja osallistunut hankkeeseen jo ideointivaiheessa.

”Kuntalaisaktiivisuudella on merkitystä. Pakko mainita vielä, että Alueviestin päätoimittajan heittämästä haasteesta tämä kellotouhu alkoi. Maija Latvan kirjoituksesta minä alunperin sen ajatuksen tempaukseeni sain.”

Vielä ehtii osallistua. Keräystili IBAN: FI58 5660 0620 1660 25 / BICK: OKOYFIHH / Pienkeräyslupanumero: RA/2021/149 ja viite: Torikello.

Kiitokset tästä kellosta menevät Kiikoisiin. Tiedä vaikka “lahjoitus” olisi osaltaan vauhdittanut kunnollisen kellokapistuksen hankintaa.