Punkalaitumella valmistaudutaan tauon jälkeen kunnon tanssikesään – Särkän avajaiset 7. heinäkuuta

Tanssijoita parketilla. Arkistokuva.

Viime kesä jää Punkalaitumella historian kirjoihin ensimmäisenä, jona suositun Särkän tanssilavan parketilla ei pyörähdelty joka keskiviikko. Lavatanssit vei yksiä sponsoritansseja lukuun ottamatta koronavirus.

Tulevana kesänä tilanne on toivon mukaan toinen.

“Avajaiset on tarkoitus pitää 7. heinäkuuta, jolloin rajoitukset ovat toivottavasti höllentyneet ja ihmiset pääosin saatu rokotettua ainakin kertaalleen”, toteaa Jukka Uusi-Kouvo.

Uusi-Kouvo on lavatoiminnasta jo vuosikymmenet vastanneen Punkalaitumen Kunnon puheenjohtaja. Särkän ensimmäinen lava rakennettiin vuonna 1939 Raittiusseura Tuiskun toimesta. Kunnolle Särkkä siirtyi 1954 ja lava on myöhemmin rakennettu uudestaan, kertoo puheenjohtaja historiasta.

Punkalaitumen Kunnolle tanssilavan toiminta on tärkeä tulonlähde. Tanssi-iltojen järjestelyistä vastaa yhteensä noin 150 hengen talkooporukka kuudessa ryhmässä, jotka vuorottelevat.

Uusi-Kouvo myöntää viime kesän tanssimattomuuden vaikuttavan seuran talouteen.

”Särkkä on Kunnon ainoa tulonlähde. Urheilutoiminta on koronan vuoksi ollut minimaalista, joten kulujakin on ollut vähemmän, mutta silti on määrättyjä menoja joita tulee, vaikka vain istuisimme paikoillamme.”

Varat käytetään paikallisten nuorten urheiluharrastuksen tukemiseen. Kunnolla on kuusi jaostoa: ampumahiihto, hiihto, salibandy, suunnistus, urheiluammunta sekä yleisurheilu.

Tilaa kaikentasoisille tanssijoille

Suurin osa tanssijoista saapuu Punkalaitumelle noin sadan kilometrin säteellä eri suunnista, eniten kuitenkin Tampereen seudulta. Vaikka kädenalitanssijat ja tanssikursseja käyneet ovat vallanneet useat kesälavat, kannustaa Uusi-Kouvo kaikentasoisia tanssijoita rohkeasti Särkkään.

”Vaikka monilla tanssitaito onkin nykyään hyvä, ei lavalla ole tarkoitus esitellä taitojaan, vaan pitää itse hauskaa.”

Avajaistansseissa heinäkuun alussa Särkässä esiintyvät Sinitaivas ja Tanssiorkesteri Kaiho. Koska tanssikausi on tänä vuonna lyhyempi, jouduttiin monia hyviä ja totuttuja esiintyjiä Jukka Uusi-Kouvon mukaan karsimaan.

”Mutta Agents nähdään taas lavalla, he aloittavat kiertueensa Särkästä elokuun alussa”, hän paljastaa.

Päättäjäistanssit Punkalaitumella pidetään 1. syyskuuta.

Jätä kommentti