Sastamalan seurakunnan leirikesä lähestyy – Ohjelmassa myös koululaisten toimintahetkiä ja Pihailuja

Leiritunnelmaa. Kuva: Anneli Mäki-Laurila.

Kuumeisesti odotettu leirikesä näyttää pääsevän vauhtiin myös Sastamalassa. Kun kokoontumisrajoituksia on kevennetty etenkin lasten harrastuksissa, leireillä päästään viipymään myös yön yli. Seurakunnassa on valmistauduttu leirintäyteiseen kesään.

Leirikausi käynnistyy kesäkuun alussa lasten ja vanhempien leiripäivillä Kiikoisissa, Houhajärvellä, Leiriaholla ja Salmissa. Johtava lapsityönohjaaja Outi-Tuulia Haavisto kertoo, että leiripäivät alkavat aamulla klo 10 ja loppuvat klo 14. Päivän aikana leikitään, tutkitaan ympäristöä ja askarrellaan.

Lapsi- ja perhetyön ohjaaja Anneli Mäki-Laurila toivoo, että leiripäivät voidaan pitää koko ryhmälle kerralla, mutta jos kokoontumisrajoitukset kiristyvät, leiriläiset voidaan jakaa pienempiin ryhmiin päivän aikana ja järjestää leiripäivä silti yhtä onnistuneesti.

“Leiripäiviin on jo ilmoittautunut parikymmentä henkilöä Houhajärven Leirimajalle ja Salmin leirikeskukseen. Uskoisin, että perheitä ilmoittautuu hyvin myös leireille”, Mäki-Laurila laskeskelee.

Perheleirit alkavat isä-lapsi -leirillä. Kuva: Anneli Mäki-Laurila.

Perheleirit alkavat kesäkuun loppupuolella isä-lapsi -leirillä ja jatkuvat heinäkuun lopussa. Yhden yön yli kestäviä leirejä pidetään sekä Houhajärven Leirimajalla että Kiikan Leiriaholla. Perheleirit on tarkoitettu perheille, joissa on alle kouluikäisiä lapsia ja myös kouluikäiset ovat tervetulleita perheen mukana leirille.

Haavisto vinkkaa, että leiripäivien ja perheleirien lisäksi kesällä järjestetään eri puolilla seurakuntaa Pihailuja. Pihailut ovat pieniä, koko perheen leikkihetkiä Sastamalan puistoissa ja seurakunnan tilojen läheisyydessä, kuitenkin aina ulkona.

Lastenohjaajat järjestävät pientä ohjelmaa ja toisinaan Nata-nallekin voi myös piipahtaa paikalla.

Leirikivaa kouluikäisille

Ilmoittautuminen alakouluikäisten lasten leireille on myös käynnistynyt. Houhajärven Leirimajalla sekä Kiikan Leiriaholla järjestetään yhteensä 11 leiriä. Lisäksi Pääjärvellä pidetään yhteistyössä kaupungin nuorisopalveluiden kanssa leiripäivä.

Kouluikäisten leirikattaukseen on koottu vaihtoehtoja eri ikäisille koululaisille. Perinteikäs taideleiri yhdessä Mannerheimin Lastensuojeluliiton kanssa pidetään heti kesäkuun puolivälissä Leirimajalla. Ekaluokkalaisia perheineen kutsutaan leirille elokuun 14. päivä.

Leirikesästä on tulossa vilkas, sillä viime kesän tapaan moni perhe viettää kesää kotimaassa. Leirielämän nälkä on näkynyt myös kevään leirikoulupäivissä, kun koululaiset ovat leireilleet seurakunnan leirikeskuksissa. Kun viime kevään leiripäivät leirikeskuksissa peruuntuivat tyystin, tänä vuonna leiriläisiä on ollut ennätysmäärä.

Leirillä. Kuva: Anneli Mäki-Laurila.

Leirien lisäksi heti kesäkuun alussa alkavat kouluikäisten toimintahetket Vammalan seurakuntatalolla. Toimintahetket tuovat hyvää viihdykettä alkukesään varsinkin, jos vanhemmat ovat etätöissä kotona.

“Toimintahetkissä leikitään, pelataan ja askarrellaan yhdessä ohjaajan kanssa. Osallistua voi ihan joka arkipäivä juhannukseen saakka tai vain yhtenä päivänä”, johtava nuorisotyönohjaaja Salme Kuukka vinkkaa.

Perheleireille ja kouluikäisten leireille ilmoittaudutaan seurakunnan nettisivuilla. Ilmoittautuminen käynnistyi maanantaina. Toimintahetkien ruokailuun toivotaan ilmoittautumaan kahta päivää ennen, jotta ruokaa osataan varata sopiva määrä.

Teksti: Jaakko Pirttikoski

Jätä kommentti