Lauri Tapio, nro 32: ”Sastamalan ongelma ei ole pienet tulot, vaan suuret menot”


Kokoomuksen kuntavaaliehdokas Lauri Tapion teesit:

Sastamala on Suomen 7. kallein kunta omakotitaloasujalle

”Sastamalassa kustannusten nousu ja palveluiden taso ovat erkaantuneet toisistaan. Tämä kehitys karkottaa meiltä ensin asukkaat ja sen jälkeen työpaikat. Taloutemme ei oikene leikkikenttiä purkamalla.”

Poistetaan epävarmuus palveluverkon ympäriltä

”Valtuuston tulisi tehdä periaatepäätös siitä, ettei alakoulua suljeta, kunhan oppilasmäärä ei alita ennalta määriteltyä rajaa. Moraalinen kompassini ohjaa minua panostamaan ennemmin lapsiin ja nuoriin kuin kulttuuripalveluihin.”

Ymmärretään historiaa ja opitaan siitä

”Äetsän kunta pystyi aikanaan tarjoamaan huomattavasti nykyistä alhaisemmalla kustannustasolla kilpailukykyiset palvelut, mm. kaksi uimahallia, lukio, yläkoulu ja neljä alakoulua. Palvelut tuotettiin kustannustehokkaasti.”

Vähemmällä enemmän

”Sastamalan ongelma ei ole pienet tulot, vaan suuret menot. Painopiste on laitettava lakisääteisiin peruspalveluihin kuten kouluihin ja terveydenhuoltoon. Uutta infrastruktuuria on rakennettava maltillisemmin.”

Julkisomisteiset osakeyhtiöt

”Miten on mahdollista, että Servi tarjoaa lounasta 25 % alle markkinahinnan? Kaupungin tulisi ulkoistaa työt, joille löytyy tekijät.”

Yritykset ja asukkaat

”Yritykset eivät tarvitse tukia, vaan sujuvat lupapalvelut ja ennakoitavan toimintaympäristön. Näitä meidän on kehitettävä. Ei ole yrityksiä ilman asukkaita.”

Keskustan kehittäminen

”Mikä on keskusta ilman päiväkotia, alakoulua ja lapsia?”

Rakennetaan Sastamala, josta voimme olla ylpeitä

”Luodaan itsellemme ympäristö, johon ihmisten on helppo tulla ja jossa jokainen voi toteuttaa omia unelmiaan. Mahdollistetaan, ei rajoiteta.”

Lauri Tapio, nro 32

  • 30-vuotias, isä, puoliso ja reservin luutnantti
  • maanviljelijä, metsänhoitaja/ympäristötaloustieteen maisteri
  • Syntynyt Vammalassa, asunut edelliset 10 vuotta Helsingissä ja Espoossa ja nyt Keikyässä