“Tänne saavat tulla ihan kaikki halukkaat” – Kaupinpuistossa jumpataan joka torstai, satoi tai paistoi

Kauppilan kesäjumpassa pääsee kokeilemaan monenlaista erilaista toimintaa.

Rytmikäs musiikki alkaa kuulua jo auton oven avatessa. Kaupinpuistoa kohti kävellessä musiikin joukkoon sekoittuu iloista naurua ja hyväntuulisia ohjeita jaksaa vielä vähän ja vaihtaa välinettä.

Puiston avautuessa puiden ja pensaiden keskeltä, näkyviin tulee neljä iloista naista ja kolme lasta, jotka pyörittävät hulavannetta, nostavat kahvakuulaa ja iskevät palloa maahan.

Käynnissä on Kaupinpuiston perinteinen, joka torstainen kesäjumppa.

Jumpan vakioporukka: Anne-Maija Saarinen, Teija Julin-Kannisto ja Katja Rovaharju eivät enää edes aivan tarkasti muista, alkoiko puistojumppa Huittisten Löysälässä neljä vai viisi vuotta sitten.

“Joka tapauksessa vuosi 2019 oli selkeästi suosituin. Silloin täällä oli parhaimmillaan melkein parikymmentä jumppaajaa joka kerta”, Rovaharju kertoo.

Idea ulkona tapahtuvan kesäjumpan järjestämisestä lähti fysioterapeuttina työskentelevältä Saariselta.

“Meillä on täällä ihana puisto ja mietimme, että miksei sitä voisi hyödyntää tällaiseen yhteiseen kivaan”, Saarinen sanoo.

“Kentällä on tilaa useammallekin jumppaajalle ja lastenhoitokin on järjestetty, sillä vieressä oleva leikkipuisto tarjoaa mukavaa puuhaa lapsille, jos he eivät innostu liikkumisesta”, Rovaharju jatkaa.

Puistossa jumpataan, satoi tai paistoi

Puistojumpan järjestäjänä toimii Saarinen ja taustalla vaikuttaa Kauppilan omakotiyhdistys, mutta se ei missään tapauksessa tarkoita sitä, että jumppaan olisivat tervetulleita ainoastaan Kauppilan alueen asukkaat.

“Tänne saavat ehdottomasti tulla ihan kaikki halukkaat, mielellään ottaisimmekin ihan uusia jumppaajia mukaan”, Rovaharju kannustaa.

Porukassa toista kertaa jumppaava Leena Evalakin on saapunut puistojumppaan aivan kaupungin toiselta laidalta.

“Tähän porukkaan on helppo ja hauska tulla mukaan. Lapset ovat jo sitä mieltä, että meidän pitäisi muuttaa Kauppilaan, kun täällä on niin kivaa toimintaa”, hän naurahtaa.

Iloiseen jumppaporukkaan ovat tervetulleita kaikki asuinpaikasta, iästä ja kunnosta riippumatta.

Kukin kuntonsa ja jaksamisensa mukaan

Puistojumppa on liikkumista oman innostuksen ja kiinnostuksen mukaan.

“Meillä on joka kerta alkulämmittely, varsinainen toiminta ja loppuvenyttely, mutta jumppa on mietitty sillä tavalla, että jokainen voi tehdä oman jaksamisensa ja kuntonsa mukaan”, Julin-Kannisto sanoo.

“Puistojumppa järjestetään koko kesän ajan, satoi tai paistoi, mutta mitään osallistumisvelvollisuutta ei ole, vaan tänne voi tulla vaikka vain yhden kerran, jos jonain torstaina tuntuu siltä”, Rovaharju kannustaa.

Vetovastuu on Saarisella, mutta tarpeen mukaan vetäjä voi myös vaihtua.

“Myös jumpan teema vaihtuu aina kerran ja vetäjän mukaan. Välillä voi olla kahvakuulajumppa, toisinaan käytämme enemmän välineitä. Viime viikolla Teija veti meille jumpan, jossa treenattiin omaa kehonpainoa hyödyntäen. Pyrimme siihen, että puistojumpassa olisi monipuolista, toiminnallista harjoittelua”, Rovaharju kertoo.

Ulkoliikuntamahdollisuudet käyttöön

Terveydenhuoltoalalla työskentelevät naiset tietävät, että korona-aikana ihmisten liikkuminen on jäänyt aiempaa vähäisemmäksi.

“Moni valittelee, ettei tule liikuttua ollenkaan, kun kuntosalit ja ryhmäliikuntatilat ovat kiinni. Itse ainakin kannustan hyödyntämään tällaiset ulkoliikuntamahdollisuudet nyt täysillä”, Julin-Kannisto sanoo.

“Puistojumpan myötä minäkin löysin sisäisen ryhmäliikkujani, jonka olemassaoloon en aiemmin uskonut”, Rovaharju nauraa.

Jätä kommentti