Vammalan ammattikoulun uusi sähköosasto harjakorkeudessa – Opetus tiloissa tarkoitus aloittaa jo elokuussa

Kuvassa vasemmalta lukien Sastamalan oppilaitosten rehtori Jarkko Vuori, Vammalan ammattikoulun koulutuspäällikkö Kari Kuurila, sähköalan opettaja Pirkka Birkstedt, kuntayhtymäjohtaja Antti Lahti sekä sähköalan opettaja Jeppe Mustonen. Kuva: Sasky / Emilia Ruuskanen.

Vammalan ammattikoulun sähköalan uudet tilat ovat harjakorkeudessa. Sasky koulutuskuntayhtymä kutsui urakoitsijan ja rakennuttajan edustajat harjannostajaistilaisuuteen keskiviikkona.

Rakennuttajan puheenvuoron tilaisuudessa pitänyt kuntayhtymäjohtaja Antti Lahti korosti puheessaan yhteisen tekemisen merkitystä ja kiitti Sastamalan kaupunkia hyvästä yhteistyöstä uuden oppimisympäristön rakentamisessa.

Sastamalan kaupunki kohotti investoinnin toteuttamiseksi peruspääomaansa Saskyssa 400 000 eurolla, mikä on kolmasosa koko urakan hinnasta. Saskyssa on aiemminkin toteutettu investointeja uusiin oppimisympäristöihin vastaavalla tavalla yhdessä jäsenkuntien kanssa, mikä on melko poikkeuksellista Suomessa muiden koulutuksenjärjestäjien keskuudessa.

Yhteiset investoinnin nykyaikaisiin oppimisympäristöihin ovat myös panostus aluekehitykseen. Niillä voidaan muun muassa turvata koulutuksen järjestämistä ja sitä kautta osaavan työvoiman saamista alueille myös tulevaisuudessa.

Antti Lahti korosti puheenvuorossaan myös sitä, että uudet sähköalan tilat auto-osaston tilojen läheisyydessä tuovat myös hyviä synergiaetuja kyseisten alojen välille. Esimerkiksi sähköautojen määrä on jatkuvassa kasvussa ja tulevaisuudessa sähkö- ja autoalan opiskelijat voivat muun muassa valita tutkinnonosia ristiin näiden kahden tutkinnon välillä.

Hämeen Remonttitiimi Oy:n toimitusjohtaja Janne Vilen ja Saskyn kuntayhtymäjohtaja Antti Lahti tutustumassa Vammalan ammattikoulun sähköalan uusiin tiloihin. Kuva: Sasky / Emilia Ruuskanen.

Opetus tarkoitus aloittaa jo elokuussa

Janne Vilen edusti tilaisuudessa pääurakoitsijaa, Hämeen Remonttitiimi Oy:tä. Hän kiitti kaikkia työhön osallistuneita hyvästä ja joustavasta yhteistyöstä ja hienosti aikataulussa edenneestä projektista. Erityiset kiitokset Janne osoitti hankkeen vastaavalle työnjohtajalle Esko Saarikolle.

Käyttäjän edustaja, Sastamalan oppilaitosten rehtori Jarkko Vuori kiitti urakoitsijoita siitä, että työt ovat edenneet hienosti aikataulussa ja erityisesti siitä, että mittava rakennusprojekti ei ole haitannut oppilaitoksen muuta opetustoimintaa.

Kiitokset edellä mainittujen tahojen lisäksi osoitettiin myös Saskyn kiinteistöpäällikkö Pertti Jaloselle, joka on myös ollut merkittävä toimija vauhdikkaasti edenneessä projektissa.

Opetus uusissa tiloissa on tarkoitus aloittaa jo elokuussa. Vammalan ammattikoulun sähköosastolle oli yhteishaussa hyvin hakijoita, joten uusissa oppimisympäristöissä päästään aloittamaan näillä näkymin täydellä ryhmällä.

Jätä kommentti