Loppuvuodesta valoissa Sastamalasta Tampereelle – Työt valtatie 12:lla alkavat juhannuksen jälkeen

Valtatien 12 turvallisuutta parannetaan.

Yhtenäinen valaistus valtatiellä 12 Sastamalan ja Nokian välillä on pian todellisuutta, sillä rakennustyöt ovat alkamassa lähiviikkoina, Pirkanmaan ELY-keskus tiedottaa.

Valtatie 12:lle rakennetaan 19 kilometriä uutta tievalaistusta Sastamalan ja Nokian väliselle osuudelle. Rakennustöiden yhteydessä myös valtatieliittymien vanhaa tievalaistusta uusitaan.

Lisäksi valtatieosuuden Jokivarrentien ja Tottijärventien liittymäalueiden vanhat, jo elinkaarensa päässä olevat tievalaisimet korvataan uusilla led-valaisimilla.

Rakennustyöt alkavat kesäkuussa juhannuksen jälkeisellä viikolla 26, ja ne valmistuvat vuoden vaihteeseen mennessä. Tievalaistus toteutetaan puupylväillä, ilmajohdolla ja led-valaisimilla.

Erityishuomio kevyen liikenteen sujumiseen

Rakennustyöt haittaavat liikennettä työmaan kohdalla, vaikka valtatiekaistoja ei rakennustöiden vuoksi joudutakaan sulkemaan.

Nopeusrajoitus lasketaan työmaan kohdalla 50 km/h. Vilkasliikenteisen valtatie 12:n työmaa-alueella tienkäyttäjien on syytä varautua liikenteen ajoittaiseen hidastumiseen.

Liikenteenohjausjärjestelyissä on erityisesti otettu huomioon kevyen liikenteen turvallinen ja sujuva kulku ja pyritty minimoiman liikenteelle koituva haitta.

Valaistu tie Tampereelta Sastamalaan

Alkusysäyksen valtatie 12:n valaistuksen toteuttamiselle antoi eduskunnan valtiovarainvaliokunnan hankkeelle esittämä jakovararahoitus.

Sastamalan kaupungin ja Pirkanmaan ELY-keskuksen osoittaman lisärahoituksen turvin valaistus voidaan toteuttaa katkeamattomana nyt Tampereelta Sastamalaan saakka.