Sastamalan Prisman peruskivi muurattiin – Hypermarket tuo tullessaan uusia työpaikkoja, rekryt alkoivat

Havainnekuva Prisma Sastamalasta.

Sastamalan Vammalantiellä nähtiin torstaina 17.6. symbolinen toimitus, kun Sastamalaan kohoavan Prisman peruskivi muurattiin merkkinä rakennushankkeen alkamisesta.

Tilaisuudessa perustuksiin piilotettiin aikakapseli, jonka avulla tallennetaan seuraaville sukupolville tietoa tämänhetkisestä yhteiskunnasta.

Puoli metriä pitkään ja 12 senttimetriä leveään lieriöön kätkettiin S-Etukortti, tämänhetkistä valuuttaa kolikoiden muodossa, päivän sanomalehdet sekä kaksi pergamenttia.

Pergamenteista toinen kertoo suomalaisesta yhteiskunnasta vuonna 2021 ja toinen Prisman rakennushankkeesta.

Näiden esineiden lisäksi kapseliin laitettiin aito mestaruusmitali, jonka lahjoitti Sastamalan Prisman yhteistyökumppani paikallisseura VaLePa.

“Rima on asetettu”, kommentoi Pirkanmaan Osuuskaupan Prisma-ketjujohtaja Karlos Kotkas myymälän kultaisia perustuksia.

“Tontilla tavataan”

Vaikka Prisma-rakennus on vasta alkutekijöissään, sastamalalaisia halutaan kutsua kylään loppukesällä, Kotkas kertoo.

“Alun perin tavoitteena oli päästä tapaamaan ja kuulemaan sastamalalaisia jo keväällä, mutta koronarajoitusten vuoksi yhteistä tapahtumaa ei päästy järjestämään. Tahdomme rakentaa Prismaa yhdessä paikkakuntalaisten kanssa.”

Suunnitelmissa on järjestää tontilla elokuun loppupuolella arki-iltapäivään ajoittuva tapahtuma, jossa paikkakuntalaisille esitellään tarkemmin Prisma-suunnitelmaa, kahvitellaan ja jutellaan esimerkiksi valikoimatoiveista, kertoo Kotkas.

Tonttitapahtumaan tulee mukaan myös Pirkanmaan Osuuskaupan rekrytiimi ja lähiruokalähettiläs, joka on tehnyt vuoden mittaan yhteistyötä useiden sastamalalaisten tuottajien kanssa lähituotteiden saamiseksi Osuuskaupan myymälöiden valikoimaan.

Lisätietoja tapahtumasta julkaistaan kesällä Sastamalan Prisman Facebook-tilillä.

“Facebook on myös hyvä väylä seurata Prisma-hanketta läheltä ja osallistua kauppaa koskevaan päätöksentekoon”, Karlos Kotkas vinkkaa.

Prisma Sastamalan havainnekuva.

Prisman rekrytoinnit ovat käynnistyneet

Nykyisen Sastamalan S-marketin henkilökunta pääsee siirtymään töihin uuteen Prismaan, mutta hypermarkethanke tietää paikkakunnalle myös uusia työpaikkoja.

“Päällikkörekryt alkavat olla päätöksessä, ja kiinnostusta päällikön tehtäviä kohtaan oli ilahduttavasti enemmän kuin uskalsimme toivoa”, Kotkas kertoo.

Lisää paikkoja avautuu haettavaksi syksyllä, jolloin rekrytoidaan Prisman vastuumyyjät.

Loput henkilöstöstä rekrytoidaan keväällä lähempänä avajaisia. Hakuun tulee esimerkiksi paikkoja Ruokatorilla työskenteleville palvelutiskin ammattilaisille sekä parturi-kampaajille.