Porukalla espanjansiruetanoiden kimppuun Sastamalassa – Kaupunki järjestää talkoot ensi viikolla

Espanjansiruetanat ovat yleisiä Sastamalan Vammalassa, Marttilan asuinalueella. Arkistokuva.

Sastamalan kaupungin puistotoimi järjestää espanjansiruetanan torjuntatalkoot ensi keskiviikkona 7. heinäkuuta Sastamalassa.

Tarkempi paikka on Vammalassa Liuskekujan ja Itsenäisyydentien välisellä kevyen liikenteen väylällä eli Valpurinkäytävällä sekä Valpurinpuiston puistometsäalueella. Talkoot järjestetään kyseisellä alueella, sillä espanjansiruetanan esiintyvyys siellä on runsasta.

Taistoon etanoita vastaan käydään aamulla kello 8 alkaen. Kokoontuminen tapahtuu kevyen liikenteen väylän Itsenäisyydentien päässä, numeroiden 54 ja 58 välissä. Etanoita kerätään väylältä sekä puistometsäalueelta.

”Paikalla on puistotoimen työntekijöitä neuvomassa tunnistamisessa ja torjunnassa sekä kuulemassa alueen asukkaiden kokemuksia torjunnasta”, kaupunki tiedottaa.

Kevyen liikenteen väylälle sijoitetaan myös etanaroskis viikolla 26. Roskikseen tulee käyttöohjeistus, ja puistotoimi tyhjentää roskiksen viikottain.

”Ota mukaan omat suojakäsineet tai keräyspihdit sekä oma, kannellinen keräysastia. Paikanpäällä myös keräysastioita. Puistotoimi hävittää talkoissa kerätyt etanat”, tiedotteessa todetaan.

Talkoot jatkuvat kello 13:een saakka.

Lisätietoja voi kysellä kaupunginpuutarhuri Suvi Isosäviltä: suvi.isosavi@sastamala.fi tai puhelimitse 040 668 6227.

Kommentointi ei ole käytössä.