Sastamala Gregorianassa vieraili yli 1000 festivaalivierasta – “Saimme erittäin positiivista palautetta”

Pyhän Marian kirkossa koettiin lauantaina huikean dramaattinen Fortuna desperata -konsertti, jossa loistivat Vokaaliyhtye Lumous & Fioretto Ensemble ja näyttelijä Jukka Virtala (kuvassa). Kuva: Markku Uusitalo.

Sunnuntaina päättynyt nelipäiväinen vanhan musiikin festivaali Sastamala Gregoriana löysi jälleen yleisönsä. Festivaalilla vieraili yhteensä 1121 kävijää.

Festivaali rakentui tänä vuonna neljästä kirkkokonsertista, kahdesta ulkoilmatapahtumasta, joista toinen oli pääsymaksuton tapahtuma, ja kahtena iltana järjestetystä konserttipäivällisestä.

Konserteista sunnuntai-illan 18.7. konsertti ehdittiin myydä loppuun konserttipäivän aikana. Festivaalin kirkkokonsertteihin otettiin tänä vuonna huomattavasti pienempi määrä yleisöä kuin aikaisemmin, lippuja Pyhän Marian kirkossa järjestettäviin konsertteihin myytiin yhteensä 250 lippua tapahtumaa kohti.

Festivaalijohtaja Johannes Rantasen mukaan terveysturvallisuudesta huolehdittiin monin eri keinoin. Esimerkiksi sisätiloissa järjestettävissä konserteissa yleisöltä edellytettiin kasvomaskin käyttöä, kirkossa vain joka toinen penkki oli käytössä, mahdollisuuksia käsien puhdistamiseen oli useampia ja yleisö päästettiin sisään kirkkoon kolmesta eri ovesta ja väliajalla penkit desinfioitiin.

“Festivaalin saama palaute on ollut kaiken kaikkiaan erittäin positiivista”, Rantanen sanoo. Järjestelyt ovat saaneet kiitosta sekä esiintyjien, yleisön että yhteistyökumppaneiden puolelta.

Sastamala Gregorianan on tarkoitus järjestyä ensi vuonna 15.-22. heinäkuuta alun perin vuodelle 2020 suunnitellulla 25-vuotisjuhlaohjelmistolla, ”Lumoava Brugge”, joka jatkaa festivaalin Kaupungin vetten päällä -teemasarjaa.

Tänä vuonna uutena festivaalin tapahtumapaikkana oli Vanhakylä gårdin kaunis puutarha, jossa saatiin nauttia myös akrobatiasta Säilättärien toimesta. Maksuttomassa kokoperheen tapahtumassa viihdyttivät myös Duo Ophelia sekä Härkien Leikarit. Kuva: Markku Uusitalo.

Jätä kommentti