Sastamalan Kumurin naisille ensimmäinen voitto – D-tytöt ja E-pojat taistelivat tasaisesti

Sastamalan Kumurin naisten aluesarjajoukkue yhteispotretissa. Kuva: Sastamalan Kumuri.

Sastamalan Kumurin pesisnaiset nappasivat historiansa ensimmäisen voiton Hämeenkyrössä pelatussa naisten aluesarjaottelussa. Historiaan jäävät voittolukemat kirjattiin helteessä 2-0 (6-4, 10-8).

Ensimmäisen jakson sankari oli eittämättä kunnarin iskenyt Virpi Lehto. Hän löi koko pelissä viisi juoksua ja oli sisäpelissä joukkueensa paras, tuotujakin juoksuja peräti neljä. Kiikoisten etenijäkaksikko Julia Ruisniemi ja Laura Mäkitalo toivat kolme juoksua kumpainenkin. Kaksi juoksua löivät Inge Nieminen ja Tiina Tuomisto.

Kumurin parhaana palkittiin Saara Peurala, joka varmoilla otteillaan loi luottamusta joukkueen peliin heikolla hetkellä. Toisen palkinnon nappasi ulkokentällä roimasti töitä tehnyt ja palloja kerännyt Satu Kunnari, joka myös toi kaksi juoksua.

Pesä-Veikot liian kova pala

Sarjan kärkijoukkue Ulvilan Pesä-Veikot sen sijaan oli liian kova pala purtavaksi kotikentällään. UP-V vei ottelun 2-0 (15-3, 6-1). Molemmat jaksot olivat hetken tasalukemissa 1-1 ennen kuin kotijoukkue sai rytmin päälle. Kumurin kaksi ensimmäistä juoksua syntyivät harhaheitoilla. Avausjakson kolmas juoksu oli kiikoislaista tekoa Laura Mäkitalon juostessa ja Anniina Lankisen lyödessä.

Toisella jaksolla ainokainen juoksu syntyi upealla Salla Sankari-Koskisen kakkospesän puhkaisulla, jotta kotiin kiiti kakkospesältä saakka Marjaana Takalo. UP-V oli vahvempi niin lyöntipelissä kuin ulkopelin liikkeessäkin. Kumurin parhaana palkittiin ulkokentän polttolinjalla uurastanut Linda Kaasalainen.

D-tytöt ja E-pojat hävisivät niukasti

Kumurin D-tytöt taistelivat hyvin tasapäisesti kotikentällään Paimion Pesiksen kanssa. Ottelu suorastaan tarjosi katsojille useampaan otteeseen nitron paikkoja, kun ensimmäisellä jaksolla Kumuri kiri viimeisessä vuorossa takaa kiinni, mutta ohitse ei kuitenkaan ollut asiaa. Jakso päättyi tasan 10-10.

Toisella jaksolla Kumuri johti jo 7-0, mutta menetti lähes yhtä nopeasti johdon kuin sen ansaitsikin. Viimeisen tasoittavalla puolestaan Paimio sai sen tarvittavan juoksun ja voitti toisen jakson 17-16. Ottelu siis päättyi 0-1 (10-10, 16-17) ja vierailija saavutti kauden ensimmäisen voittonsa. Kumurista palkittiin peräti kolme juoksua lyönyt ja viisi tuonut Melina Jalonen sekä Linnea Lähde.

Viikonloppuna Varilassa ottelivat myös Kumurin E-pojat, jotka kohtasivat Hämeenlinnan Paukun. Ottelu oli lähes kopio tyttöjen pelistä. Tämä peli päättyi 0-1 (5-5, 9-10).

Kumurin pojat olivat avausjakson koko ajan takaa-ajajina ja nousivat hienosti lopussa tasoihin, mutta voittoon eväät eivät riittäneet. Toisella jaksolla Kumuri avasi vahvasti heti viiden juoksun johtoon Kasper Ylijoen ja Eevertti Nykvistin kunnarien johdattamana. Juoksuja syntyi molemmille joukkueille tasaisesti. Paukku voitti lopulta harhaheitolla.

Kumurista palkittiin Luka Lausniemi ja Pihla Joensuu.

Pesiskausi Sastamalassa jatkuu tällä viikolla tiiviinä, sillä torstai-iltana pelataan peräti 12 joukkueen voimin pienpesisturnausta. Pelejä on niin Varilan, Vareliuksen kuin Sylväänkin kentillä. Perjantaina Varilassa on luvassa naisten kotipeli, kun vastaan asettuu Ylöjärven Pallo. Lauantaina Kumurin ladyt pelaavat kolmen joukkueen kotiturnausta Varilassa.

Teksti: Sami Ristimäki

Jätä kommentti