Tämän päivän yksinyrittäjä voi olla huomisen konserni – Lounea mahdollistaa menestystarinat

Marco Salmi aloitti Lounean Sastamalan aluepäällikkönä syyskuun alusta. Sastamalan palvelupiste sijaitsee Marttilankadulla ja palvelee niin kuluttaja- kuin yritysasiakkaitakin.

Nettiyhteys on jokaiselle yritykselle välttämättömyys, yhtä tärkeä kuin sähkö ja vesi. Maailman muuttuessa ja yritystoiminnan digitalisoituessa toimivat ja nopeat yhteydet ovat kasvattaneet merkitystään yritysten liiketoiminnassa.

Lounean aluepäällikkönä syyskuun alussa aloittanut Marco Salmi on asunut Sastamalassa 40 vuotta. Työsarka alkoi ensin Etelä-Satakunnan Puhelin Oy:n kuitumyynnissä. Vuonna 2016 ESP:n liiketoiminnot siirtyivät leveämmille hartioille ja Salmen hommat jatkuivat Lounean lipun alla.

”Paikallinen läsnäolomme on ollut koko ajan vahva. Meillä on pitkät perinteet tietoverkon ja -yhteyksien rakentajana, on ollut hienoa olla mukana tässä kehityksessä”, Salmi sanoo.

Valokuituverkko on yhtä kuin luotettava ja nopea nettiyhteys – ja se on Lounean toiminnan keihäänkärki. Salmen mukaan Sastamalassa jo 75 prosenttia asukkaista on valokuidun piirissä. Salmi muistuttaa toimivien tietoliikenneyhteyksien merkityksestä kunnille. Yritysten toimintaedellytykset on paikkakunnalla turvattu, ja toki asia lisää Sastamalan vetovoimaa myös etätyöntekijöiden näkökulmasta.

Lounean yritysasiakkaiden kirjo on laaja, aina yksinyrittäjistä suuriin yhtiöihin. Sama laajuus koskee täten myös Lounean yrityksille tarjoamia palveluita.

”Itsensä työllistävä asiakkaamme voi tarvita meidän kauttamme nettiyhteyden lisäksi vaikkapa vain maksupäätteen. Jollekin suuremmalle yhteistyökumppanille olemme voineet rakentaa koko paketin aina laitehankinnoista ja ohjelmista tietoturvaan”, Marco Salmi kuvailee.

Kaikki palvelut saman katon alta

Käytännössä Lounea on ollut jo vuosia täyden palvelun ICT-talo, yhdestä paikasta saa kaiken tarvittavan, Salmi summaa.
”Koska palveluvalikoimamme on niin kattava, pystymme räätälöimään juuri sinun yrityksesi tarpeisiin parhaiten vastaavat ratkaisut.”

Salmen mukaan liikkeelle lähdetään yleensä tilanteen ja yrityksen tarpeiden kartoituksella. Joskus asiakkaalla on selvä visio siitä, mitä halutaan, toisinaan asiantuntijan apua tarvitaan enemmän. Oli yrityksen kokoluokka ja henkilöstömäärä mikä hyvänsä, ovat tietoturva-asiat usein esillä.

”Asiakkaan niin halutessa voimme selvittää mahdolliset uhat. Skannaamme yrityksen verkkoa ja etsimme heikkoja kohtia. Jos puutteita löytyy, mietitään yhdessä ratkaisuja niiden korjaamiseksi.”

Oman vahvan tietoverkon lisäksi Lounean ehdottomana vahvuutena on kokonaisuuksien hallinta.
”Maailma menee koko ajan eteenpäin, mutta me autamme. Asiakkaan ei tarvitse olla alan nippelitiedon mestari ja ymmärtää kaikkea, me tiedämme mihin kannattaa panostaa.”

Aika on rahaa, tehokkuus säästöä

Oletko koskaan laskenut, kuinka paljon työaikaa hukkaat tietokoneiden ja matkapuhelimien kanssa säätämisessä?
Moni meistä tietää, että niin ongelmatilanteissa kuin laitteiden vaihdon yhteydessä saattaa mennä tunti jos toinenkin laitteiden valintaan, sovelluksien asentamiseen ja ongelmien ratkomiseen.

”Lounea Elinkaaripalvelut ratkaisevat kaikki nuo ongelmat ja säästävät niin yrityksesi aikaa kuin rahaakin”, Salmi sanoo.

Palvelun tavoitteena on varmistaa, että yrityksesi laitteet ovat nykyaikaisia ja vastaavat niille asetettuihin tarpeisiin. Yhdellä kuukausimaksulla saa laitteen, huollot, varalaitepalvelun sekä tietoturvallisen kierrätyksen.

Yksinkertaisimmillaan palvelu voi kattaa pienen yrittäjän yhden palvelulaitteen, laajimmillaan se voi tarkoittaa koko yritystä palvelevaa automatisoitua laite- ja ohjelmistohankintaa. Salmen mukaan Elinkaaripalvelu poistaa laitteiston omistamiseen liittyvät taloudelliset huolet ja tuo ajantasaiset koneet käden ulottuville.

Lounea toimii tehokkaasti joka sektorilla, korostaa Salmi. Eikä asiakaspalvelu tee poikkeusta. Sastamalassa palvelee oma asiakaspalvelupiste, joka palvelee niin kuluttaja- kuin yritysasiakkaita. Lisäksi asiakastuki palvelee puhelimitse ympäri vuorokauden, ja vaikka kaikkia ongelmia ei aina pystyttäisi välittömästi ratkaisemaan, saadaan asia heti vireille ja eteenpäin.

”Tämän päivän yksinyrittäjä voi olla huomisen konserni – Lounea mahdollistaa menestystarinat”, tuumaa Marco Salmi.