Huittinen lähestyy täysi-ikäisiä koronapostilla – Vetoaa rokotuskattavuuden nostamiseksi ja suosittelee ottamaan rokotteen

Kuvituskuva Pixabay.

Huittisten kaupunki on lähettänyt kaikille huittislaisille täysi-ikäisille koronarokotuksia koskevan kirjeen. Kirje kolahtaa postilaatikoihin tämän ja tulevan viikon aikana, kertoo kaupunki tiedotteessaan.

Kirjeessä Huittisten kaupungin koronatyöryhmä vetoaa kaikkiin huittislaisiin koronarokotuskattavuuden nostamiseksi ja suosittelee ottamaan koronarokotteen, jos se vielä puuttuu. Kaupunki muistuttaa ottamaan myös kakkosrokotteen.

“Näin meillä kaikilla olisi turvallisempaa palata normaaliin elämään mahdollisimman pian”, kirjeessä todetaan.

Koronarokotukset ovat edenneet Huittisissa kohtuullisen hyvin, mutta esimerkiksi kaikissa alle 45-vuotiaiden ikäryhmissä ykköskoronarokotuskattavuus on jäänyt alle 80 prosenttiin. Erityisen huolen kohteena Huittisissa ja koko maassa ovat 20–35 -vuotiaat nuoret aikuiset.

Huittisissa vähiten koronarokotteita ovat ottaneet 25–29 -vuotiaat, joiden ykköskoronarokotusprosentti on 6. lokakuuta päivitetyn tilanteen mukaan vain 53,7 prosenttia.

“Toisaalta kaikissa ikäryhmissä rokotusprosenttia on aina varaa nostaa. Tavoitteena olisi saada kaikkien ikäryhmien eli kaikki 12 vuotta täyttäneiden koronarokotuskattavuutta vielä nousemaan.”

Koronarokotteita on tarjolla joka viikko sähköisen ajanvarauksen kautta täällä. Samassa osoitteessa ovat myös tiedotteet.

Myös ajanvarauksettomia non-stop-tyyppisiä tilaisuuksia tullaan syksyn aikana järjestämään lisää, ensimmäinen on lauantaina 23. lokakuuta terveyskeskuksessa.

Jätä kommentti