Jackon Finland laittaa tyhjät kattopinnat tuottamaan – Uusi aurinkovoimala kattaa yli 10 prosenttia yrityksen sähkönkulutuksesta

Jackon Finlandin aurinkopaneelit. Kuva: Tuukka Uimonen.

Pohjoismaiden johtava eristevalmistaja, Sastamalassa toimiva Jackon Finland on solminut PPA-toimitussopimuksen mittavasta 681 paneelin aurinkosähkövoimalasta energiapalveluyhtiö Väreen kanssa.

255 kilowattipiikin aurinkovoimala tuottaa sähköä vuodessa 205 megawattituntia, joka vastaa yli 100 kerrostalohuoneiston vuotuista sähköntarvetta ja kattaa noin kymmenen prosenttia yrityksen vuotuisesta kokonaisenergiantarpeesta.

Jackon Finlandin toimitusjohtaja Veli Ollilan mukaan aurinkosähköön siirtyminen on luonnollinen jatkumo yhtiön vastuullisuustoimenpiteille.

“Työskentelemme järjestelmällisesti sen eteen, että saamme pienennettyä kaikkien toimintojemme ympäristövaikutuksia. Panostamme energiatehokkuuden optimointiin ja olemme tehneet lähivuosina runsaasti toimenpiteitä ympäristökuorman vähentämiseksi. Tavoitteemme on olla kierrätyksen edelläkävijä toimialallamme”, Ollila painottaa.

Hiilidioksidipäästöt vähenevät miltei 30 000 kiloa

Jo aiemmin Jackonilla on luovuttu raskaan polttoöljyn käytöstä ja siirrytty kotimaisella biopolttoaineella tuotettuun höyryyn. Viime vuonna yritys liittyi mukaan muoviteollisuuden yhteiseen OCS-hankkeeseen, jolla ehkäistään mikromuovin pääsyä mereen ja muuhun ympäristöön.

Aurinkovoimalan ansiosta Jackonin hiilidioksidipäästöt vähenevät 28 900 kiloa vuodessa. Saavutettu ympäristöhyöty on helpompi hahmottaa konkreettisen esimerkin kautta. Mikäli aurinkopaneelien tuottaman energiamäärän suhteuttaa osaksi yhtiön liiketoimintaa, voidaan niiden tuottamalla päästöttömällä aurinkosähköllä valmistaa vuosittain 1800 omakotitalon lattiaeristeet.

Jackon Finland tuottaa energiatehokkaita rakentamisen ratkaisuja, kuten eristeitä ja elementtejä. Lisäksi yritys valmistaa teollisuudelle muun muassa pakkaustuotteita, kalalaatikoita sekä teknisiä komponentteja.

Jätä kommentti