”Todellinen tuhansien mutkien ralli” – Lauri Joona ensi kertaa Espanjan vauhdikkailla ja mutkaisilla teillä

Lauri Joona vauhdissa edellisessä osakilpailussa Belgiassa. Kuva: MSport.

Lauri Joonan kiireinen rallisyksy jatkuu tulevana viikonloppuna Espanjassa, missä ajetaan rallin junioreiden MM-sarjan (JWRC) kauden viimeinen osakilpailu. Joona ja kartturi Mikael Korhonen matkustivat Espanjaan jo hyvissä ajoin ottaakseen tuntumaan paikallisiin asfalttiteihin.

”Testit sujui hyvin. Ajettiin parin päivän aikana lähemmäs 100 kilsaa asfaltilla, ja pikkuhiljaa alkaa taas asfalttipinta sopimaan,” totesi Joona onnistuneen testirupeaman jälkeen.

Espanjan MM-ralli on tunnetusti varsin vauhdikas ja asfalttiteillä riittää haasteita. Kolmen päivän aikana ajetaan 17 erikoiskoetta, yhteensä EK-kilometrejä kertyy 280. Kisa käynnistyy perjantaina kuudella erikoiskokeella, lauantaina ajetaan seitsemän ja sunnuntaillekin jää vielä ajettavaa neljän pätkän verran.

Joonan mukaan reitti on tosi haastava, mutta hän kertoo ottavansa haasteen innolla vastaan. Mutkaa kuulemma löytyy joka suuntaan, ja reitillä saa vääntää ja kääntää tosissaan.

”Todellinen tuhansien mutkien ralli! Hyvän oloista tietä on kyllä, ei välttämättä sellaista ’koko ajan pohjassa’ -kovaa. Virheitä ei saa tehdä, muuten on saman tien vastassa iso rotko, joka varmasti ottaa hyvin syleilyynsä. Täytyy olla aika tarkka nuotti”, totesi Joona ensimmäisen nuottipäivän jälkeen.

Lauri Joona on nyt pistetaulukossa neljäntenä. Kuva: Honza Fronek. 

Lauri Joona on neljän ajetun JWRC-osakilpailun jälkeen pistetaulukossa neljäntenä. Vaikka kauden päätöksessä on jaossa tuplapisteet, tarvitaan kolmen joukkoon nousuun sekä omaa onnistumista että myös muiden apua.

”Kilpailun tempo on varmasti kova. Tavoitteena on ajaa hyvä kilpailu ja ottaa oppia tällaisista olosuhteista. Kolmen joukkoon kisan lopputuloksissa koitetaan, mutta se taitaa olla yläkanttiin veikattu.”

Mies toteaa pyrkivänsä omaan parhaaseensa ja katsovansa sitten, mihin se riittää tuloslistalla.

”Kärkitaistelussa äijät menee varmasti tosi kovaa. Siitä voi olla meille hyötyäkin, jos siellä joku painaa ihan sukka syylärissä ja tippuu välistä pois.”

Espanjan MM-rallin aikataulu ja tulosseuranta: https://www.wrc.com/en/wrcplus/live-timing/

Poimintoja