“Hullusta päähänpistosta tämä projekti taisi lähteä” – Kiikan Riennon talkooinnostus jatkuu, nyt koulun ympäristöön valmistui kotalaavu

Kotalaavun kimpussa ovat ahertaneet pääosin Hannu Kallio ja Markku Hynnä perhekuntineen. Kuva: Sanna Hinkkanen.

Kiikan Riento on jälleen laittanut hihat heilumaan Kiikan alakoulun ympäristössä. Viime vuonna valmistuneet kuntoportaat ovat saaneet seurakseen kotalaavun, joka otetaan virallisesti käyttöön ensi viikon sunnuntaina 24. lokakuuta pidettävässä Koko kylän ulkoilupäivässä.

Urheiluseuran sihteeri Sanna Hinkkanen kertoo, että uusi urakka ei ollut mielessä vielä viime syksynä, kun ahkerat talkoolaiset viimeistelivät portaita käyttökuntoon. 

”Hullusta päähänpistosta tämä projekti taisi lähteä. Mietimme, millä saisimme vielä lisää aktiviteettia alueelle ja iloista sykettä koko kylälle.”

Riento pallotteli aluksi kahta ideaa. Kotalaavun lisäksi pohdinnassa oli pururadan siimeksessä sijaitsevan pienen kuntoilupaikan ehostaminen, mutta tästä ajatuksesta luovuttiin muun muassa laitteisiin liittyvien turvallisuuskysymysten vuoksi. 

”Totesimme, että kotalaavu on helpompi toteuttaa ja se palvelee kuitenkin laajempaa käyttäjäjoukkoa. Kuntoilupaikkaa ei unohdeta, mutta ehkä ensi vuonna pidämme tauon talkoilusta”, Hinkkanen naurahtaa.

Kotalaavu otetaan virallisesti käyttöön ensi viikon sunnuntain ulkoilutapahtumassa. Edustalle on tulossa vielä nuotiopaikka. Kuva: Sanna Hinkkanen.

Kotalaavu sijaitsee pulkkamäen laella, melko lähellä kuntoportaita. Parkkipaikalta tai urheilukentältä sitä ei näe, mutta Sanna Hinkkanen lupaa, että alueelle on tulossa jossakin vaiheessa opasteet ohjaamaan oikeaan suuntaan.

”Perille pääsee, kun lähtee kävelemään frisbeegolfradan ensimmäistä väylää pitkin. Siitä erkanee polku pulkkamäelle ja kotalaavulle”, hän ohjeistaa. 

Haastatteluhetkellä rakennelman edustalta uupuu vielä tulipaikka, mutta se on käyttökunnossa ensi sunnuntain tapahtumassa. Hinkkasen mukaan tulipaikka rajataan kaivonrenkaalla.

”Lisäksi paikalle tulee nuotioteline ja järeämpi vanne, jonka sisällä voi poltella puita.”

Kotalaavun liepeillä on tarkoitus pitää pieni varasto puita koululaisten ja seuran käyttöön, mutta muiden alueella retkeilevien tulee varustautua omin polttopuin. Alueen kunnossapidosta vastaa Kiikan Riento. 

Sanna Hinkkanen toivoo pienen talkooporukan ja koko seuran puolesta, että kotalaavu pidettäisiin siistinä, eikä sitä turmeltaisi ilkivallalla. 

”Kaikki ovat tervetulleita käyttämään paikkaa, ja toivottavasti niin nuoret kuin vanhat huolehtisivat yhteisvoimin siitä, että kotalaavu pysyy kunnossa.”

Kotalaavun kustannukset ovat kaikkineen noin 4500 euroa. Pohjatyöt toteutti talkoovoimin Konemyllärit Oy, iso tuki projektille tuli Huittisten Säästöpankkisäätiöltä 2000 euron apurahan muodossa. 

”Se oli todella hieno kädenojennus ja tuki rakentamiseen”, Hinkkanen kiittelee.

Metsän siimeksessä sijaitsevan rakennelman löytää, kun lähtee koulun pihasta liikkeelle pitkin ensimmäistä frisbeegolfväylää. Alueelle on tulossa opasteita. Kuva: Sanna Hinkkanen.

Koko kylän ulkoilupäivän Kiikan Riento järjestää yhteistyössä Kiikan koulun vanhempainyhdistyksen kanssa. Uudella kotalaavulla pidettävän makkaratarjoilun lisäksi ohjelmassa on muun muassa polkupyörärata koulun pihassa, kesäkisojen palkintojenjako sekä vapaata leikkiä ja liikkumista alueella. 

”Riento Run peruuntui myös tältä syksyltä, joten toivomme tietysti innokasta osallistumista tapahtumaan. Viime vuonna juhlistimme kuntoportaiden valmistumista yleisötapahtumalla ja silloin väkeä oli pihan täydeltä.”

Koko kylän ulkoilupäivä Kiikan koulun alueella su 24.10. klo 12-14. 

Jätä kommentti