Nuorten oma musiikkitapahtuma kutsuu taas Vexve Areenalle – “Nopealla aikataululla saatiin kasaan”

Vuonna 2019 Sykerockissa tunnelmasta vastasi muun muassa Kasmir. Kuva: Sastamalan nuorisovaltuuston Facebook.

Vexve Areenalla rokataan marraskuussa vuoden tauon jälkeen. Sastamalan nuorisovaltuuston järjestämä päihteetön musiikkitapahtuma Sykerock päätettiin järjestää, kun koronarajoitukset antoivat myöten.

”Nopealla aikataululla saatiin tapahtuma kasaan. Toivotaan, ettei tule uusia rajoituksia ja tapahtuma saadaan pidettyä”, tuumaa nuorisovaltuuston puheenjohtaja Veeti Pyhältö.

Sykerockissa esiintyvät tänä vuonna William, Ilta ja Ibe. Pyhältö on tyytyväinen artistikattaukseen.

”Saatiin ne esiintyjät, jotka haluttiin. Kaikki kolme ovat nyt nuorison suosiossa.”

Tapahtuma on paitsi päihteetön myös energiajuomista vapaa. Kaikki osallistujat puhallutetaan ovella, eikä sisään ole asiaa alkometrin värähtäessä.

Ikärajaa Sykerockiin ei ole, vaan mukaan tunnelmaan ovat tervetulleita kaikki, joita livemusiikki kiinnostaa – ja joiden vanhemmat antavat luvan, Pyhältö muistuttaa.

”Kuudesluokkalaiset taitavat olla nuorimpia, jotka ovat osallistuneet. Itsekin olin kuudennella, kun olin ensimmäisessä Sykerockissani.”

Tapahtumassa on aina juhlittu rauhallisesti, eikä järjestyshäiriöitä ole sattunut. Turvallisuudesta huolehtivat lukuisat paikalla olevat aikuiset järjestysmiesten roolissa, Pyhältö kertoo.

Viime vuosina Sykerockissa on ollut 600-700 nuorta. Samaan tähdätään tälläkin kerralla. Nuorisovaltuuston puheenjohtaja toivoo, että porukka lähtisi innolla liikkeelle.

”Kun kerran pitkän tauon jälkeen voidaan jotain järjestää.”

Sykerock pidetään jo 12. kerran.

Sykerock Vexve Areenalla la 20.11.2021 klo 18-23.30. Lippuja voi ostaa ennakkoon Sastamalan pääkirjastolta sekä nuorisotaloilta tai tapahtumapäivänä ovelta.

Jätä kommentti