Päätöksentekotoimitus

Sastamalassa kerätään nimiä tuulivoimaloita vastaan, netissä kirposi vilkas keskustelu

Sastamalassa kerätään nimiä tuulivoimaloita vastaan, netissä kirposi vilkas keskustelu

Tuulivoimalat, Myllymaa, Hongistonmaa
Tuulivoimapuistoa kaavaillaan tälle alueelle. Kuva: Sastamalan kaupungin valmisteluaineisto.

Suunnitteilla olevaa tuulivoimapuistoa vastaan kerätään adressia Sastamalassa. Alue on Myllymaan, Hongistonmaan ja Kiimajärven kylien muodostamassa kolmiossa.

Adressin esipuheessa vedotaan tuulivoimaloiden melu-, välke- ja lentovalohaittoihin. Siinä nostetaan esiin myös Teerinevan merkitys harvinaisena erämaa-alueena.

Facebookissa aihe on herättänyt vilkasta keskustelua paikallisella foorumilla. Kommentteja oli perjantaiaamuun mennessä kirvonnut 135. Adressin sähköiseen versioon allekirjoituksia oli kertynyt nelisenkymmentä.

Kaupungin ympäristölautakunta on käsitellyt tuulivoimayleiskaavan käynnistämistä. Asia on pöydällä kaavoitussopimuksen täydentämistä varten.

Aikaisemmin Alueviestissä:

 • avatar nimetön

  Alue ei ole erämaata vaan täysin metsätalousaluetta metsäteineen, hakkuineen ja voimalinjoineen. Suot ovat ojitettuja tavallisia soita joita on Sastamalassakin todella paljon. Tuulivoimasta jokainen voi olla mitä mieltä tahansa mutta väärän tiedon levittäminen tällaisessa asiassa ei ole asiallista. Sähköä tarvitaan, jollakin tavalla sitä pitää tuottaa. Parempi sijoittaa tuulimyllyt asumattomalle alueelle kuin asutuksen keskelle.

 • avatar saribamberg1

  Kyllä siinä on 5 luonnonsuojelualuetta suunnitellun tuulivoimalan lähistöllä.
  Meren rannalle myllyt jopa sopivat, mutta tänne kulttuurimaiseman keskelle on mautonta suunnitella noin isoja tuulimyllyjä, Liuhalan pieni tuulimylly on asia erikseen. Nämä suunnitellut ovat huomattavasti korkeampia kuin Näsinneula. Ja niitä tulisi 7 kpl. Sitten vielä haitat lähiluonnolle ja ihmisille. Ei voi kannattaa tälläistä hanketta.

  • avatar Mettäläinen

   Kulttuuri ei ole luonnonvaraista, koskematonta vaan ihmisen rakentamaa konkreettista ympäristöä tai henkisiä arvoja. Miksi meidän sukupolvellamme olisi oikeus määrätä, että kulttuurin kehittyminen loppukoon. Ajattelepa, jos kivikaudella olisi päätetty, että Suomusjärven kulttuuri on hyvä ja viimeinen kehitysaskel? Täällähän vuolisimme haapioita kivikirveellä. Entä jos vanhempamme olisivat päättäneet, että lankapuhelin ja paperilehti ovat viimeinen median kehitysaskel? No, tämä somen paskaheitto kyllä saa puoltamaan tätä. Miksi tarvitaan uimahallia, kun voi uida järvessä? Miksi pitää olla valaistu baana Tampereelle ja jokaisella oma henkilöauto? Julkisten alueiden valosaaste ja tiemelu ovat hävittäneet tähtitaivaan ja meluttomat alueet. Sitten joku häiriintyy, kun näkee kiikareilla taivaanrannassa rauhallisesti pyörivän tuulivoimalan! Kuvittelee kuulevansa tuulen suhinan seasta voimalan siipien äänen! Kävelee metsäautotietä ja kuvittelee olevansa koskemattomassa korvessa! Haluaa venäläistä ydinvoimaa ja Siperian maakaasua, koska on kiva olla riippuvainen idän rosvovaltiosta!
   Annetaan lapsillemme mahdollisuus parempaan. Ei meidän luomamme kulttuuri ole kaikilta osiltaan hyvää ja kestävää.

Kommentointi ei ole käytössä.

css.php