Elämyksellistä linnunpönttömajoitusta Kainuun katolla – Revontuletkin voi bongata ulkoporeammeessa istuskellen tai sängyssä loikoillen

Miltä maisema näyttäisi, jos näkisit sen jättiläisen silmin? Tai lintuperspektiivistä? Kuvittele miltä tuntuisi herätä korkean vaaran laelle rakennetun jättiläisen linnunpöntön mukavasta moottorisängystä, kun suurista ikkunoista silmiesi eteen avautuisi henkeäsalpaava maisema.
Tähtitaivaan loiste, revontulien välke, aamuauringon sarastus ja maaginen auringonlasku. Ne kaikki on mahdollista kokea Artic Giant / Jättiläisenmaassa, vaikka sängyssä loikoillen tai ulkoporeammeessa istuskellen. Korkealle Kivesvaaran päälle rakennetussa hotelli- ja elämyskeskuksessa voi tuntea aidon keskusteluyhteyden luonnon kanssa.

Upea kokonaisuus on rakentunut jo 1990-luvulla konkurssiin menneen laskettelukeskuksen paikalle Paltamon Kivesvaaran laelle. Elettiin syksyä 2007, kun Anja ja Vesa Homanen saapuivat jälleen kerran tutuille puolukkapaikoilleen ja hämmästelivät vaaran laelta avautuvaa taianomaista maisemaa. Heidän mielissään alkoi heti kuhista liuta ajatuksia ja ideoita, millaisia elämyksiä tämä paikka voisikaan tarjota, kun mielikuvituksen päästäisi valloilleen. Ja niin pariskunnan puolukkareissusta syntyikin odotettua suurempi saalis, sillä jo seuraavana päivänä ajan rapistamasta laskettelukeskuksesta tehtiin kaupat.

Siitä lähti liikkeelle iso urakka, kun vanhan laskettelukeskuksen olemassaolevia rakennuksia alettiin kunnostaa vanhaa säilyttäen ja hyödyntäen, ja samalla uutta rakentaen. Jättiläisenmaan avajaisia vietettiin vuonna 2012, mutta uutta on syntynyt paljon senkin jälkeen. Jättiläisenmaan toimintaa kehitetään jatkuvasti, silti maltillisesti ja luontoa kunnioittaen.

”Luonto on meille tärkeä ja haluamme toimia ympäristöystävällisesti ja kestävän kehityksen periaatteita kunnioittaen”, Arctic Giantin isäntä Vesa Homanen kertoo ja katsoo ympärilleen. Hänellä on kuulemma ikävä työmaalleen jo päivänkin poissaolon jälkeen. Katse ympäristöön kertoo miksi.

Samoista näkymistä vaikuttui myös yli 100 vuotta sitten Eino Leino, joka kirjoitti Kivesvaaran suurissa saleissa asuvista jättiläisistä.

Arctic Giant / Jättiläisenmaa tarjoaa monentasoista majoitusta. Useammasta kohteesta löytyy sauna, ja hulppeimmista jopa ulkoporeamme. Kaikkia majoitusvaihtoehtoja yhdistää kuitenkin yksi asia: niistä jokaisesta avautuu huikea maisema.
Majoituskohteeseen toimitettu herkullinen aamiaiskori tarjoaa kiireettömän aloituksen päivälle. Viikonloppuisin majoittujat voivat nauttia illallista tunnelmallisessa näköalaravintolassa.
Paikan yksi ehdoton valtti on sekin, että toiminta ei ole sidottu vuodenaikoihin. Luonto puhuu niin keväällä, kesällä, syksyllä kuin talvellakin. Aktiviteettejakin riittää fatbikesta aikuisten pulkkamäkeen ja moottorikelkoista kajakkeihin. Alueella on lisäksi useita patikointireittejä ja kotaa saa käyttää vapaasti.
Jopa kuudelle henkilölle mitoitettu Ranoramic House tarjoaa luksusta vaatvampaankin makuun. Jättiläisenmaan korkeimmalla kohdalla sijaitsevaa mökkiä kiertää suuri terassi, joka tarjoaa ulkoporealtaan lisäksi näkymät joka suuntaan.
Jopa kuudelle henkilölle mitoitettu Panoramic House tarjoaa luksusta vaativampaankin makuun. Jättiläisenmaan korkeimmalla kohdalla sijaitsevaa mökkiä kiertää suuri terassi, joka tarjoaa ulkoporealtaan lisäksi näkymät joka suuntaan.
Kompakteista Birdhouse mökeistäkin löytyy sauna. Tila on ihanteellinen kahdelle aikuiselle, mutta levitettävälle sohvaa mahtuu majoittumaan lisäksi kaksi lasta tai yksi aikuinen.
Viime vuosina kotimaisetkin matkailijat ovat löytäneet Kainuun vaaramaisemissa sijaitsevan elämyksellisen Arctic Giantin, ja monista on tullut tuttuja vakikävijöitä. Kivesvaaran huipulla on myös vietetty useita isompia ja pienempiä perhejuhlia. Linnunpönttöjen kaukaisimmat majoittuja vieraat ovat saapuneet Australiasta, Chilestä, Kanadasta ja Arabiemiraateista. Keskieurooppalaisia matkailijoita käy myös paljon.
”Eräs yli sadassa maassa matkustanut vieraamme totesi, ettei ole milloinkaan saanut herätä näin upeasta paikasta. Se tuntui hienolta kiitokselta, joka on myös helppo uskoa. Katso vaikka”, Vesa toteaa ja viittaa kädellään horisonttiin, jossa illan viimeiset säteet hipaisevat kaukana siintävän Oulujärven pintaa. Kaikkialla on täysin hiljaista.
Jättiläisenmaan toiminta ei ole sidottu vuodenaikoihin, sillä luonto puhuu niin keväällä, kesällä, syksyllä kuin talvellakin. Aktiviteettejakin riittää moneen makuun.
Jättiläisen linnunpöntöissä on käynyt majoittujavieraita muunmuassa Australiasta, Chilestä, Kanadasta ja Arabiemiraateista.

Arctic Giant Birdhouse hotel Jättiläisenmaa
– Kainuun Paltamossa, Kivesvaaran laella sijaitseva perheomisteinen hotelli- ja elämyskeskus
– Tarjoaa monentasoista majoitusta, joista kaikista avautuu upea näköala
– Avoinna ympäri vuoden
– Osoite: Kivesvaarantie 40, Kivesjärvi, 88300 Paltamo