“Aina asiakkaalle paras ratkaisu” – Vammalan Väriaitta luottaa hyviin tuotteisiin ja parhaaseen palveluun

Yrittäjät Paula ja Mauri Kokkonen (oikealla) haluavat, että Väriaitassa on kiva olla töissä ja mukava asioida. ”Toivomme, että meidän rento fiilis välittyy myös asiakkaille.” Asiakkaita vuosikymmenten kokemuksella palvelevat Ari Mäkelä (vasemmalla), Seppo Uutto sekä Jouko Westergrén (edessä).

Ei pelkkiä tuotteita, vaan ratkaisuja. Siinä ajatus, jota Vammalan Väriaittaa joulukuusta 2020 luotsanneet Paula ja Mauri Kokkonen haluavat henkilökuntineen vaalia.

”Pyrimme aina löytämään asiakkaalle oikean ratkaisun hänen tarpeisiinsa. Se ei tarkoita kalleinta, vaan sopivinta vaihtoehtoa. Joskus silläkin uhalla, että asiakas poistuu liikkeestä tyhjin käsin”, yrittäjät toteavat.

Kokkoset haluavat myydä hyviä tuotteita, ja ovat viimeisen vuoden kuluessa panostaneet vahvasti valikoiman laajentamiseen. Jos jollakin on sellainen mielikuva, että Väriaitta olisi vain maalikauppa, on aika tuulettaa käsityksiä. Liikkeen valikoima kattaa niin laatat, lattiamateriaalit, tapetit kuin matotkin.

Uusimpia juttuja ovat kylpyhuonekalusteet ja niihin liittyvät suunnitelmat sekä erilaiset kaihdin- ja ikkunaratkaisut, joiden valikoima on hämmentävän laaja. Kotimaisen Lumeon kaihtimia on joka tarpeeseen: alumiinista puiseen kaihtimeen, lamellista Zebra-kaksoiskaihtimeen ja markiisista auringonvaloa suodattavaan ja säätelevään Screen-rullakaihtimeen.

”Kesällä Screen viilentää tilaa ja poistaa häikäisyä. Loistava ratkaisu, kun kaihdin taittaa lämmön takaisin”, Mauri Kokkonen esittelee.

Kylpyhuonekalusteet ovat saksalaisen keittiövalmistajana tutun Noblessan mallistoa. Lähiaikoina valikoima kasvaa Svedbergsin esittelykalusteilla, jotka ovat jokaisen kukkarolle sopivia. Erikoisherkkuna nyt myös Woodion tuotteet ovat lisäämässä valikoimaa.

Paula Kokkosen hallitsemasta suunnitteluohjelmasta on paljon apua erilaisia ratkaisuja pohdittaessa.

”Ohjelmaan saa kalusteiden lisäksi myös laajan valikoiman laattoja ja tapetteja, jolloin kokonaisuudesta saa hyvän käsityksen”, hän kertoo.

Kylpyhuonekalusteet täydentävät mainiosti laattapuolta ja Väriaitan ajatusta täyden palvelun talosta.

Parasta on, kun asiakas poistuu tyytyväisenä

Yrittäjäparin lisäksi asiakkaita Väriaitassa palvelee kokenut kolmikko: Ari Mäkelä, Seppo Uutto ja Jouko Westergrén. Yhteen laskettuna näillä miehillä on alalta kokemusta reilusti yli 50 vuotta, joten ovesta sisään astuva voi takuulla luottaa saamansa palvelun laatuun. Miesten mukaan parasta työssä ovat ehdottomasti asiakkaat.

”Jokainen päivä on erilainen. Asiakkaat tuovat päiviin vaihtelua ja oman suolansa. Kyllä tässä on tullut tutuksi niin paikkakuntalaisten kuin mökkiläisten kanssa, ja päässyt palvelemaan jo seuraavaakin sukupolvea”, tuumaa Uutto.

Mäkelän mukaan tärkeä osa työssä viihtymistä on hyvä työyhteisö.

”Meillä on täällä hyvä porukka, jonka kanssa on kiva tehdä töitä. Huumoria riittää ja hyvä henki toivottavasti heijastuu myös asiakkaiden suuntaan.”

Monet asiakkaista ovat hyvin valveutuneita tullessaan erikoisliikkeeseen. He ovat selanneet nettiä ja selvittäneet erilaisia vaihtoehtoja. Westergrén muistuttaa, että se ei suinkaan ole välttämätöntä.

”Ei sinun tarvitse tietää mitä tarvitset, me olemme täällä sitä varten.”

Paras kiitos työstä on, kun asiakas poistuu kadulle tyytyväisenä ja ehkä palaa asioimaan toisenkin kerran.

”Siitä tulee se luottamus ja arvostus – tietää onnistuneensa”, summaa Westergrén.

Ennakkotilaus purkittaa maalit valmiiksi

Innokkaiden ulkomaalarien sormet syyhyävät jo tarttua siveltimiin. Perinteisin maalausajankohta on vapusta juhannukseen, mutta esimerkiksi Virtasen Neljän öljyn maalia voi sutia pintaan pienellä pakkasellakin.

”Ulkomaaleja on mennyt jo vähän. Maaliennakot saapuvat myymälään juuri näillä hetkillä”, Kokkoset vinkkaavat.

Maalareiden urakkaa helpottamaan Väriaitta on avannut uuden palvelun, ennakkotilauksen. Sen ansiosta maalit odottavat asiakasta sovittuna ajankohtana valmiiksi sekoitettuina, eikä aikaa tuhraannu odottamiseen.

Jos haluaa seuraavaksi aamuksi maalit valmiiksi, voi tilauksen jättää sähköpostitse osoitteella tilaukset@variaitta.fi. Palvelu on helppo silloin, kun maalin väri ja laatu ovat tiedossa.

Aina oikean tuotteen tai sävyn valitseminen ei ole niin yksinkertaista, sillä värimaailma on rajaton. Väriaitassa on esillä laaja valikoima värimalleja, mutta jos niistä ei löydy miellyttävää sävyä, kaivetaan värikartat esiin.

Väriaitassa on Tikkurilan ja Teknoksen sävytyskoneet, joilla saadaan tehtyä lähes kaikki olemassa olevat värisävyt.