Punkalaitumen kuvaajan syntymästä 120 vuotta – Tunnistustyössä pääsee auttamaan maatalousnäyttelyssä Yli-Kirralla

Talonpoikaismuseo Yli-Kirra
Talonpoikaismuseo Yli-Kirran pihapiiriä.

Punkalaitumelaisen valokuvaaja Sulo Uuton syntymästä tulee tänä vuonna kuluneeksi 120 vuotta.

Punkalaitumen kuvaajana tunnetuksi tullut Uutto lahjoitti Punkalaitumen Museo- ja Kotiseutuyhdistykselle elämäntyönsä, 17 000 kappaleen valokuvanegatiivikokoelman vuonna 1974. Kuvia on digitoitu noin 6 000, joten urakkaa yhdistyksellä vielä riittää.

Viimeisin, Museoviraston avustuksella toteutettu digitointihanke päättyi helmikuussa. Näistä kuvista noin 1 500 on julkaistu Pirkanmaan maakuntamuseon Siiri-tietokannassa, missä kuka vain pääsee niitä selaamaan.

Kokoelman esittely- ja kuvien tunnistamistilaisuuksia on järjestetty vuodesta 2019 muun muassa Kaikkien Aikojen Maatalousnäyttelyn yhteydessä. Tänäkin vuonna Yli-Kirralla pääsee katsomaan Sulo Uuton kuvia ja olemaan avuksi tunnistustyössä.

Maatalousnäyttely pidetään heinäkuun ensimmäisenä viikonloppuna 2.-3.7.

Alueviestissä aiemmin: Yli-Kirralla puksuttaa ja pärisee jälleen – Luvassa monen merkkipaalun maatalousnäyttely

Jätä kommentti