Kirjapäiville dramaattinen alku, aiheeton palohälytys tyhjensi Sylvään koulun – ”Teemaan liittyen kuultiin nyt tällainen ääni”

Vanhan kirjallisuuden päiville kokoontunut yleisö poistettiin Sylvään koululta. Tunnelma pysyi rauhallisena. Kuva: Minna Isotalo.

Vanhan kirjallisuuden päivien avajaisten oli määrä alkaa Sylvään koulun juhlasalissa tänään perjantaina kello 10.30.

Avajaispuheiden sijaan paikalle kokoontuneet joutuivat kuuntelemaan palohälytyksen ujellusta ja poistumaan salista ripeästi. Juhlasalin lisäksi yleisöstä tyhjennettiin luonnollisesti koko koulurakennus.

Kyseessä oli vikailmoitus, mutta ennen kuin kirjanystävät päästetään takaisin rakennukseen, pitää odottaa että pelastuslaitos tulee toteamaan tilanteen, raportoi Alueviestin paikalla oleva, lomaileva toimittaja Minna Isotalo toimituksen suuntaan.

Pelastuslaitos on parhaillaan noin kello 10.45 Sylväällä testaamassa paloilmoitinta, jotta se ei enää reagoisi kuumuuteen ja tapahtumaa päästäisiin jatkamaan.

”Sylvään koulun rehtori Jari Andersson sanoo, että fysiikan ja kemian luokassa lämpötila on todennäköisesti niin korkea, että palohälytin reagoi. Mutta kyseessä on siis vikailmoitus”, Isotalo sanoo.

Anderssonin mukaan avajaisissa ei ole ennen koettu moista tapahtumaketjua.

”Jonain vuonna on lauantai-iltana tullut hälytys, kun näytteilleasettajat olivat jo pakanneet tavaroitaan tapahtuman jäljiltä”, Isotalo jatkaa.

Rakennus saatiin tyhjennettyä ripeästi ja tunnelma Sylväällä on rauhallinen.

”Andersson tuumaa, että kirjapäivien Ääni-teemaan liittyen kuultiin nyt tällainen ääni”, naurahtaa Isotalo.

Kello yhdentoista aikaan tilanne on ohi ja yleisön on palaamassa juhlasaliin. Avajaiset pääsevät pian alkamaan.

Sää jatkuu helteisenä. Sylväällä muistutellaan nyt juomisen tärkeydestä, ja vanhukset pyrkivät hakeutumaan varjoon. Kuva: Minna Isotalo.
Juhlasali saatiin tyhjennettyä nopeasti, raportoi Minna Isotalo. Kuva: Isotalo.

Poimintoja

Kommentointi ei ole käytössä.