Evankeliumijuhla toi Karkkuun viikonloppuna noin 8000 kävijää – “Juhlapaikka historian kaunein”

Evankeliumijuhlaan odotettiin useita tuhansia ihmisiä. Odotukset täyttyivät. Kuva lauantailta 2.7.2022.

Suomen luterilaisen evankeliumiyhdistyksen kesän kohokohta, valtakunnallinen Evankeliumijuhla, kokosi viikonloppuna Sastamalan Karkkuun monituhatpäisen yleisön. Järjestäjien mukaan Rautaveden rannalla oli kolmen päivän aikana 8000 kävijää.

Sää oli viikonloppuna helteinen – joillekin ehkä jopa liian helteinen – mutta juhla onnistui suunnitelmien mukaan.

”Odotukset täyttyivät. Juhlavieraita kiinnosti, miten Karkun evankelinen opisto toimi juhlapaikkana. Juhlahan oli nyt ensimmäisen kerran Karkussa”, toteavat opiston rehtori, päätoimikunnan puheenjohtaja Matti Rusama ja Evankeliumijuhlan projektipäällikkö Saija Simanainen.

Kävijät kiittivät kilvan Karkun kauniita maisemia. Alue oli myös toimiva.

”Uskallamme sanoa, että juhlapaikka oli juhlien historian kaunein ja kaikenikäisille sopiva. Melko pieni alue loi hauskan tunnelman. Saimme olla kuin kotoisassa juhlakylässä.”

Talkoolaisia tapahtuman järjestelyissä oli mukana ympäri Suomea. Erityisesti järjestäjät haluavat kiittää kaikkia sastamalalaisia, jotka olivat toteuttamassa tapahtumaa.

”Ilman talkootyötä ei juhlia syntyisi.”

Juhlaa vietettiin aivan Rautaveden rannalla.

Sleyn valtakunnallinen Evankeliumijuhla on pidetty Sastamalassa useita kertoja, viimeksi vuonna 2015. Tuolloin kävijöitä oli peräti 17 000 ja talkoolaisia useita satoja.

Tämän vuoden juhlan järjestivät Suomen Luterilainen Evankeliumiyhdistys ja Karkun evankelinen opisto. Sastamalan seurakunta oli mukana tekemässä yhteistyötä esimerkiksi tarjoamalla tiloja juhlan käyttöön.

Juhlakapula on nyt annettu eteenpäin. Ensi vuonna valtakunnallista Evankeliumijuhlaa vietetään Toholammilla Keski-Pohjanmaalla. Vastuuhenkilöt olivat mukana Karkussa tutustumassa ja valmistautumassa järjestelyihin.

Karkun juhla oli järjestyksessään jo 149.

Jätä kommentti