”Isot saappaat täytettävänä” – Häijäässä sunnuntaina markkinat entistä laajemmalla alueella

Sään ollessa suosiollinen Häijääseen on kerääntynyt satoja markkinavieraita. Arkistokuva.

Kesätapahtumat ovat elpyneet kahden vuoden koronatauon jälkeen. Myös Mouhijärven Yrittäjien uusi hallitus on päässyt tositoimiin ja järjestämään jo 48. kertaa pidettäviä Häijään Markkinoita.

Uusi puheenjohtaja Terhi Sundelin toteaa porukan astuvan isoihin saappaisiin aiemmin markkinanaruja käsissään pitäneiden Raili Äijälän ja Mikko Rauvan jälkeen.

”Toivottavasti pystymme täyttämään saappaat ainakin osittain”, Sundelin miettii.

Häijään Markkinat pidetään tulevana sunnuntaina 31. heinäkuuta. Luvassa on jotakin uutta ja sopivasti vanhaa. Sundelinin mukaan tapahtumaa ryhdyttiin tekemään varovaisin arvioin, mutta matkan varrella telttapaikkojen määrää on päästy lisäämään, kun myyjät ovat jälleen innolla tulossa Häijääseen.

”Varovainen arviomme on onneksi osoittautunut turhaksi. Ihan vuonna 2019 pidettyjen kaikkien aikojen suurimpien markkinoiden määriin ei päästä, mutta vieläkin tulee myyjiltä kyselyjä, mikä tietysti lämmittää mieltämme.”

Myyjiä on tulossa niin lähiseudulta kuin kauempaakin. Joukossa on paljon heitä, jotka ovat olleet jo vuosia tapahtumassa tekemässä kauppaa.

Markkinatansseissa pyörähdellään jo lauantaina

Uusi juttu Häijäässä on aiempaa laajempi markkina-alue. Aiemmin tapahtuma on järjestetty Kyläraitin varrella perinteisinä katumarkkinoina, mutta kadun uusien asuintalojen vuoksi mukaan markkinahumuun on saatu myös Tanssikrouvin piha-alue.

”Tanssikrouvin piha on avara ja sopii hyvin markkinakojuille. Lisäksi sinne on helppo tulla Sattumankaupan mäkeä pitkin, joka sekin on markkina-aluettamme Kyläraitin lisäksi”, puheenjohta toteaa.

Tanssikrouvilla tanssitaan myös perinteiset Markkinatanssit jo lauantai-iltana. Niitä tahdittaa ex-tangokuningas Kari Hirvonen.

Koska kyse on ulkotapahtumasta, järjestäjät toivovat kovasti sään olevan sunnuntaina suosiollinen.

”Onhan tämä hienoa päästä järjestämään näitä jo legendaarisia markkinoita. Panostamme kovasti siihen, että markkinavieraat viihyisivät, näkisivät ja kokisivat aidon markkinahumun parhaimmillaan”, Terhi Sundelin toteaa ja kiittää samalla koko hallitusta työstä tapahtuman eteen.

”Meillä on mahtava porukka markkinoita tekemässä!”