Katso kuvat! – Wanhanajan markkinoiden huipennuksena piispan puhe ja ensivisiitti Pyhän Olavin kirkon sisätiloihin

6-vuotias Aliisa Huttunen pääsi Wanhanajan markkinoilla vierailemaan ensimmäistä kertaa Pyhän Olavin kirkossa.

6-vuotias vammalalainen Aliisa Huttunen hörppii tyytyväisenä pillimehua Tyrvään Pyhän Olavin kirkon rantakalliolla. Hän on pyöräillyt kirkonmäelle äitinsä Tiina Miettisen kanssa varta vasten yksi asia mielessään.

”Pääsin ensimmäistä kertaa sisälle Pyhän Olavin kirkkoon”, Aliisa paljastaa.

Miltä kirkko vaikutti nuoren ensikertalaisen silmin?

”Se muistutti koulua”, tuumii tyttö.

Pyhän Olavin kirkon ovet olivat avoinna osana sunnuntaina pidettyjä Wanhanajan markkinoita. Markkina-alueella kirkon kainalossa yhteensä 31 myyntipistettä oli täynnä muun muassa lähitilojen tuotteita sekä käsityöläisten taidonnäytteitä.

Markkinat alkoivat piispa Matti Revon toimittamalla messulla, jossa olivat mukana myös emeritus kirkkoherra Osmo Ojansivu sekä Sastamalan seurakunnan kirkkoherra Vesa Aurén.

Edellisen kerran markkinoita vietettiin vuonna 2016 kirkon 500-vuotisjuhlan kunniaksi.

Katso alta kuvat markkinahumusta!

Kintunperän Seinäruusut tanssivat markkina-alueella helmat hulmuten.
Vammalalaiset Kaija Helle ja Annikki Sianoja saapuivat markkinoille piispan perässä. ”Piispan puhetta olimme kuuntelemassa messussa ja nyt syötiin hyvää paellaa. Pieniä ostoksiakin on tehty”, kaksikko jutteli.
Iiro Hannukainen ja Yana-puoliso olivat saapuneet Sastamalaan Raumalta. Oikealla Iiron veli Riku Hannukainen, jonka luokse Sastamalaan pariskunta oli tullut vierailulle. ”Kuulimme, että täällä on tänään tällainen tapahtuma, joten päätimme tulla paikalle. Meillä on taustaa keskiaikaharrastuksesta, joten senkin vuoksi markkinat kiinnostivat. Mukava tunnelma”, tiivisti Iiro.
Sastamalan seurakunnan ylivahtimestari Arja Myllyniemi (vas.) kertoi koordinoineensa markkinajärjestelyjä. ”Paikalla on ihania myyjiä, joita ollaan saatu paikalle myös muualta kuin Sastamalasta. Väkeä on paljon ja aurinko paistaa, järjestäjänä voimme olla todella tyytyväisiä”, hän iloitsi. Ruokaseurana suntion tehtäviä messussa hoitanut Kristiina Myllyniemi ja seurakunnan emäntä Susanna Räsänen, joka kokkasi markkinoilla paellaa. Monet seurakunnan työntekijät olivat pukeutuneet tapahtuman henkeen sopivasti. Myllyniemi kertoi asujen olevan peräisin keskiaikakauppa Rautaportista.
Leena Juurikivi ihaili Mervi Raholan lusikkakoruja. Rahola kiitteli markkinajärjestelyjä. ”Seurakunta hoiti myyntimökit ja -kojut, eikä tänne tarvinnut kuin tulla. Ihanan iloisia ihmisiä on ollut liikkeellä.”
Piispa Matti Repo seurueineen.
Piispalla riitti juttukavereita.
Tarinankertoja (vas.) Anna-Maria Toivonen.
Anu Jokinen-Lundén kierteli alueella Benedicaren eli siunauksen toivottajan roolissa.
Sää suosi Wanhanajan markkinoita ja kävijöitä riitti.
Herkut tekivät kauppansa ja teltta tarjosi miellyttävää varjoa auringon porotukselta.
Markkina-alue oli aivan kirkon kainalossa.
Edellisen kerran markkinoita vietettiin vuonna 2016 Pyhän Olavin kirkon 500-vuotisjuhlan kunniaksi.
Tapahtuma-alueella ei ollut parkkipaikkaa, vaan autot tuli jättää kauemmas. Bussilla pääsi non-stoppina keskustasta Kallialaan, ja maksutonta kyytiä hyödynsikin moni.
Kirkkotiellä riitti sunnuntaina kulkijoita.
Virvoitusta saattoi hakea Sastamalan seurakunnan vesipulloista.
Markkinat kiinnostivat kävijöitä.
Liput liehuivat keskiaikaisen tunnelman merkiksi.