Ummikkona ulkomaille – Sastamalan Opisto järjestää junalla kuljettavan opintomatkan, katso kuulutko sinä kohderyhmään

Kurssin opettajina toimivat Anni Rainio ja Antti Lepistö. Kuva: Sastamalan Opisto.

Sastamalan Opisto järjestää junalla kuljettavan tutustumismatkan Italian Udineen. Opintokokonaisuuteen voivat hakea aikuiset yli 18-vuotiaat, joilla on muita vähemmän mahdollisuuksia matkailuun.

Ummikkona ulkomailla -kurssin tarkoituksena on edistää elinikäistä oppimista matkailun keinoin. Kurssilla tutustutaan matkakohteeseen ja käydään läpi matkustamisen periaatteita sekä käytäntöjä. Lähiopetuksen kesto on 24 tuntia, ja lähiopetuspäivät pidetään päiväsaikaan 14.9., 21.9., 28.9., 5.10. ja 26.10.

Itse matka toteutetaan 10.-16. lokakuuta.

Kurssille osallistumiseksi vaaditaan sitoutumista kaikkiin lähiopetuspäiviin sekä matkaan. Osallistujilta toivotaan joustavuutta, seikkailunhalua, mukautumiskykyä sekä kiinnostusta oppia ja kokea uutta.

Matkakulujen ja matkatuen lisäksi osallistuja saa tarvittaessa tukea välttämättömien varusteiden ja matkustusdokumenttien hankintaan.

Kenelle kokonaisuus on suunnattu? Opiston mukaan aikuiset, joilla katsotaan olevan muita vähemmän mahdollisuuksia, määritellään seuraavasti:

  • Aikuiset, joilla on psyykkinen tai fyysinen vamma
  • Krooninen tai vaikea fyysinen tai psyykkinen sairaus
  • Maahanmuuttajat tai pakolaistaustaiset, vähemmistöryhmiin kuuluvat, muut, joilla on kielen tai kulttuurin vuoksi vaikeuksia toimia yhteiskunnan täysivaltaisina jäseninä.
  • Matala elintaso, esimerkiksi sosiaalietuuksien varassa elävät, pitkäaikaistyöttömät, kodittomat, velkaantuneet tai muuten taloudellisesti heikommassa asemassa olevat.
  • Syrjintää perhetaustan (esim. yksinhuoltajuus), sukupuolen, iän, etnisen alkuperän, uskonnon tai  seksuaalisen suuntautumisen vuoksi kohtaavat aikuiset. Syrjäytyneet tai syrjäytymisvaarassa olevat ihmiset.
  • Sellaiset aikuiset oppijat, joiden osallisuutta maantieteelliset tekijät heikentävät esimerkiksi syrjäisillä seuduilla tai heikkojen liikenneyhteyksien päässä asuminen

Kurssin mahdollistaa Sastamalan Opistolle myönnetty Erasmus+ akkreditointi kaudelle 2021-2027. Kauden aikana Sastamalan Opisto voi lähettää opiskelijoita liikkuvuusjaksolle Eurooppaan. Lisätietoja opiston sivuilta.

Jätä kommentti