Ideanikkareita ja ongelmanratkojia – Sastamalan yrityspalveluiden kolmikko on aina valmiina auttamaan

Teresa Vidfelt, Tanja Aarnikuru ja Mikko Rauva kannustavat ottamaan yhteyttä aina, kun joku asia vähänkin mietityttää.

Löytyykö paikkakunnalta lampaita, joita voisi halata? Entä miten on sastamalalaisten kääntäjien tai mainosmateriaalien tekijöiden laita? Mistä löydän työtilan muutamaksi päiväksi?

Tällaisiinkin kysymyksiin ovat Sastamalan kaupungin yrityspalveluissa työskentelevät etsineet vastauksen.

”Eniten minulle tulee yhteydenottoja liittyen yritystukiin, vapaana oleviin liiketiloihin ja tontteihin, mutta kaikesta elinkeinoelämään vähänkään liittyvästä saa kysyä”, Mikko Rauva toteaa.

Teresa Vidfeltin titteli, yritysasiantuntija, on sama kuin kollegallaan Rauvalla, mutta hänen työsarkansa painottuu matkailuun ja tapahtumiin.

”Yksittäiset ihmiset ja ryhmät kysyvät matkailuvinkkejä. Lisäksi moni yritys on kaivannut neuvoja markkinointinsa terävöittämiseen ja esimerkiksi sosiaalisen median kanavien haltuunottoon”, Vidfelt kertoo.

Elinkeinojohtaja Tanja Aarnikuru toivoo ihmisten ottavan yhteyttä matalalla kynnyksellä, kuten tähänkin asti.

”Meille on tärkeää tietää mitä yrityksille kuuluu. Yrityspalvelujen on pysyttävä ajan hermolla, sillä yrityksiä loppuu, uusia syntyy ja tilanteet yrityksissä muuttuvat välillä nopeastikin.”

Sastamalan yrityskenttää Tanja Aarnikuru kuvailee eläväksi ja monipuoliseksi. Vahvan rungon muodostavat paikkakunnalla pitkään toimineet yritykset, mutta perinteeksi muodostuneilla yrittäjien aamukahveilla elinkeinojohtaja tapaa usein myös uusia kasvoja.

”On todella ilahduttavaa saada uusia toimijoita mukaan verkostoitumaan. Yhdessä olemme enemmän – tässäkin asiassa”, hän sanoo.

Kasvokkain tapahtuvan verkostoitumisen lisäksi kannattaa Sastamalan elinkeinopalveluita seurata Facebookissa ja Instagramissa sekä ilmoittautua uutiskirjeen vastaanottajaksi.

”Emme spämmää, emmekä anna yhteystietoja eteenpäin markkinointitarkoitukseen. Meitä seuraamalla saa esimerkiksi vinkkejä ajankohtaisista koulutuksista, tapahtumista ja investointituista”, Rauva sanoo.

Yhteystiedoista puheen olleen – Vidfelt kannustaa yrityksiä päivittämään sivunsa ja somekanavansa ajantasalle.

”Ne ovat meille tärkeä työväline. Meiltä kysytään yrityksistä ja palveluista. On tärkeää välittää oikeaa ajankohtaista tietoa eteenpäin asiakkaille.”

Kaikki työ, mitä Sastamalan yrityspalveluissa tehdään, ei näy ulospäin. Luottamuksellisista asioista ei hiiskuta ulkopuolisille.

”Esimerkiksi yritysten sijoittuminen tai jonkun uuden palvelun tulo paikkakunnalle ovat sellaisia asioita, joissa me olemme voineet olla avuksi.”

Yritysten työvoimaan liittyvät kysymykset kulkeutuvat myös Aarnikurun, Rauvan ja Vidfeltin kautta kaupungin työllisyyspalveluihin. Oma lukunsa on oppilaitosten kanssa tehtävä yhteistyö, joka poikii muun muassa kesätyöntekijöitä ja korkeakouluharjoittelijoita paikallisiin yrityksiin.

”Olemme asiakkaille väylä muihin kaupungin palveluihin. Pidämme matkailun ja yritysten asiaa esillä kaupungin organisaatiossa.”

Valtteinaan kolmikko pitää erinomaista paikallistuntemusta, ymmärrystä yritysten arjesta, ketteryyttä ja kaikinpuolin mutkatonta meininkiä. Yrityspalvelun porukka on Sastamalan vahvuuksiin vahvasti uskova, helposti lähestyttävä tehotiimi.

”Ottakaa yhteyttä aina, kun joku asia mietityttää. Me autamme!”

INFOA:

  • Sastamalan elinkeinopalveluissa autetaan yrityksiä kasvamaan ja kehittymään. Toiminta koostuu neuvontapalveluista, yritystapahtumista, verkostotoiminnasta, kehityshankkeista ja markkinoinnista.
  • Yhteystiedot: Elinkeinojohtaja Tanja Aarnikuru puh 0405823645 (yritysyhteistyö, oppilaitosyhteistyö, sidosryhmät, elinkeinotoiminnan kehityshankkeet)
  • Mikko Rauva 0505144303 (toimitilat ja tontit, kehityspalvelut, omistajanvaihdokset)
  • Teresa Vidfelt 0503040485 (matkailu, tapahtumat, kauppiasverkosto)
  • Sähköpostit muotoa etunimi.sukunimi@sastamala.fi