”Kaikki ovat puhuneet suosiosta, mutta mitään tällaista en osannut odottaa” – Hullu Yö yllätti ensikertalaisen

Huittisissa loppuvuoden aikana ovensa avaavan Ihanuuteni life style -myymälän yrittäjä Kirsi Laine iloitsi, että tilat ennätettiin saada yllättävänkin valmiiksi ennen Hullua Yötä. ”Toki vaatteita ja kenkiä puuttuu vielä valikoimasta jonkin verran, mutta tämä antaa hyvän kuvan siitä, minkä tyylisiä tuotteita meillä on myynnissä.”

Ihanuuteni life style -myymälän kauppias Kirsi Laineelle perjantaina järjestetty Huittisten Hullu Yö oli laatuaan ensimmäinen. Euralainen Laine kertoo toki kuulleensa tapahtumasta paljon.

”Tiesin, että täällä käy paljon ihmisiä ja tunnelma on hyvä, mutta kyllä tämä on päässyt yllättämään ihan täydellisesti. En mitenkään voinut tietää, että suosio olisi oikeasti tässä mittakaavassa”, hän hämmästeli.

Ihanuuteni avaa myymälän Huittisiin virallisesti loppuvuoden aikana, mutta Laine halusi ehdottomasti saada ovet auki jo Hulluun Yöhön.

”Tämä oli erinomainen mahdollisuus tulla tutuksi Huittisissa ja toki väkeä on nyt käynyt paljon myös muualta. Päivä on ollut ihan huippuvilkas.”

Laineen mukaan myymälä oli alun perin tarkoitus saada auki joulumyyntiin, mutta Hullun Yön vilinän ja odotettua nopeammin sujuneen remontoinnin ja rakentamisen ansiosta avajaisia vietetään todennäköisesti jo aivan lähitulevaisuudessa.

”Niin pian avataan, kun vaan saadaan paikat ja työvuorot lopullisesti kuntoon. Somea seuraamalla pysyy ainakin selvillä siitä, milloin kauppa on auki.”

Huittisiin Ihanuuteni houkutteli sijainnin lisäksi kaupungin hyvä maine.

”Ehdin haaveilla toisen myymälän perustamisesta jo useamman vuoden, mutta sopivan paikan valinta oli suurempi kysymys. Olen kuullut niin paljon kehuja siitä, miten yhteistyö kauppiaiden ja kaupungin välillä toimii, että lopulta Huittinen tuntui selvältä valinnalta.”

Helena Manninen oli saanut HelmiHelenaan vieraaksi kivikoruja valmistavan Jari Kulmalan Mynämäeltä. ”Todella hieno tapahtuma ja aivan valtavasti ihmisiä liikkeellä”, Kulmala hämmästeli.

Myös Hullun Yön konkari, HelmiHelenan yrittäjä Helena Manninen oli tyytyväinen Hullun Yön kävijämäärään.

”Selvästi ihmiset ovat taas lähtenee koronan jälkeen liikkeelle”, hän iloitsi.

Manninen tietää, että vaikka Hullu Yö soljuu kerrasta toiseen varsin samanlaisella kaavalla, jotain uutta on joka kerralla keksittävä. HelmiHelenassa se tarkoitti tänä syksynä koruesittelijän saapumista paikalle.

”Kivikorut ovat myös selvästi kiinnostaneet kävijöitä. On hienoa, kun asiakkaat pääsevät näkemään korujen tekijän ja kuulemaan niiden valmistuksesta, se antaa tuotteelle aivan uudenlaista tarinaa”, Manninen pohti.

Suuressa roolissa Hullussa Yössä ovat alusta asti olleet hyvät tarjoukset, Mannisen mukaan niiden perässä tapahtumaan tullaan edelleen.

”Selvästi parhaiten kaupaksi käyvät halvat tuotteet. Ihmiset tekevät paljon aivan spontaaneita, suunnittelemattomia ostoksia.”

Hullun Yön suosion salaisuutta hämmästellään vuodesta toiseen. Manninen uskoo taian olevan yhteishengessä.

”Kaikki ovat sitoutuneita siihen, että liikkeiden ovet pidetään sovitusti auki aina siihen kymmeneen asti. Iso merkitys on myös kaupungin mainostamiseen antamalla panostuksella.”

Huittisten kaupungin elinvoimajohtaja Riikka Peippo pääsi osallistumaan Lataman workshopiin yhdessä Amanda-tyttärensä kanssa. Sisustussuunnittelijat Noora Soppa ja Terhi Toivonen kannustivat kokeilemaan rohkeitakin yhdistelmiä.

Värisilmä Latamassa panostetiin Hulluun Yöhön tänä syksynä vähän tavallista enemmän.

Sisustussuunnittelijat Noora Soppa ja Terhi Toivonen tietävät, ettei Latamasta tulla yleensä tekemään heräteostoksia. Tästä syystä Hullun Yön konsepti ei ole istunut Lataman toimintaan parhaalla mahdollisella tavalla.

Tällä kerralla myymälässä asiakkaille haluttiin kuitenkin järjestää uudenlaista toimintaa workshopin muodossa.

”Ajatus lähti Habitare-messuilta Helsingistä. Olin siellä mukana ja poimin idean myös Huittisiin”, Toivonen kertoo.

Workshopissa asiakkailla oli mahdollisuus inspiroitua ja tehdä erilaisia sommitelmia.

”Varsinkin lapset ovat käyneet innokkaasti kokeilemassa ja kuvailemassa, mutta toki myös aikuiset ovat osallistuneet. Ehdottoman positiivisin mielin olemme siitä, millaista kiinnostusta tämä on herättänyt”, Soppa hymyili.

Sisustussuunnittelijoiden mukaan panostus näkyi, sillä tämän syksyn Hullu Yö oli Latamassa selvästi vilkkain.

”Ehkä ensi kerralla on vieläkin vilkkaampaa, sillä nyt idea tuli aika nopeasti ja kehiteltiin varsin lyhyellä varoitusajalla.”

Autopalvelu Metsämäen Kari Metsämäki kertoo saaneensa idean Hulluun Yöhön osallistumisesta vasta pari viikkoa sitten. Silti katsastuksessa kävi illan aikana todellinen vilske.

Hullu Yö ei rajoittunut ainoastaan Huittisten keskustaan, myös kahdeksan kilometrin päässä, Korvenkyläntien varressa sijaitsevalla Autopalvelu Metsämäellä riitti illan aikana hulinaa.

Yrittäjä Kari Metsämäki oli keksinyt pitää katsastusta avoinna Hullun Yön aikataulujen mukaan ja laittaa kylkeen vielä hyvän tarjoushinnan.

”Tähän mennessä on katsastettu yli 60 autoa ja vielä on yli tunti aikaa. Hyvinkin voidaan mennä yli 70 auton”, Metsämäki kertoi.

Vaikka Metsämäki osasi odottaa jonkin verran asiakkaita, väenpaljous yllätti yrittäjän totaalisesti.

”Olen ollut Hullussa Yössä mukana kahdesti aiemminkin, mutta silloin olemme saaneet istuskella täällä aikalailla keskenämme. Nyt jonossa oli parhaimmillaan parikymmentä autoa.”

Metsämäen mukaan kävijöitä riitti laajalta skaalalta, Eurasta, Kokemäeltä, Punkalaitumelta, Säkylästä ja Sastamalasta.

”Paljon aivan uusia kasvoja, jotka ovat varmasti tulleet Huittisiin Hullun Yön perässä ja poikkesivat sitten samalla reissulla myös katsastukselle.”

Hullu Yö saa kiitosta myös Metsämäeltä.

”Ei tähän voi olla kuin tyytyväinen. Erinomaisesti järjestetty ja markkinoitu juttu jälleen kerran ja kaikkein mahtavinta on tietenkin se, että ihmiset lähtivät liikkeelle.”