Tupahoivalle toiseksi parhaat arviot koko maan kattavassa kyselyssä, joka on jatkossa lakisääteinen

Tupahoivan väkeä. Onerva Sotka (vasemmalla) ihaili kehäkukkia, Eeva Eerola ja Paavo Harmaala nauttivat Hannele Salmen tarjoamista vadelmista kesällä 2017. Arkistokuva / Minna Isotalo.

Sastamalassa toimiva muistisairaiden hoivakoti Tupahoiva on saanut toiseksi parhaat arviot koko maan kattavassa vanhuspalvelujen ympärivuorokautista palveluasumista koskevassa asiakaskyselyssä.

Parhaat asiakasarviot kategoriassa sai Muonion kunnan Palvelukeskus Marjapaikka. Kotihoitoa ja tavallista palveluasumista mittaavan kyselyn parhaaksi nousi Osuuskunta Kototuote Ylivieskasta.

Tupahoivan saamat arviot nostavat sen kolmen parhaan joukkoon myös Pirkanmaan hyvinvointialueen ympärivuorokautista palveluasumista tarjoavia yksiköitä vertailtaessa.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos toteutti vanhuspalvelujen ensimmäisen kansallisen asiakaskyselyn, Kerro palvelustasi -kyselyn, kotihoidossa ja ympärivuorokautisessa palveluasumisessa keväällä 2022.

Yksiköt ovat saaneet parhaat pisteet erilaisista väittämistä muodostetun summaindikaattorin perusteella. Väittämiä olivat esimerkiksi ”saan tarpeeksi apua ja palvelua”, ”minulla on turvallinen olo” sekä ”toiveitani otetaan huomioon hoivassa ja palvelussa”.

Tiedonkeruuseen osallistui yli 2800 julkista ja yksityistä yksikköä ympäri Suomea, ja kyselyyn vastasi lähes 42 000 asiakasta.

Jatkossa kysely on lakisääteinen. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos toteuttaa sen vuodesta 2024 alkaen kahden vuoden välein.

Parhaimmat asiakasarviot saaneet vanhuspalvelujen yksiköt löydät listattuna täältä.

Jätä kommentti