Aurinkopaneelijärjestelmät Sastamalasta – Cleaner Future vastaa aidosti asiakkaan tarpeisiin

Joni Lepistöllä, Arto Alholla, Sanna Murtojärvellä ja Niko Kömillä on kaikilla pitkä kokemus uusiutuvan energian parista.

Raudankovia ja säteilevän hyviä ammattilaisia, jotka uskovat laadukkaisiin tuotteisiin ja aurinkoenergian mahdollisuuksiin. Cleaner Future on sastamalalainen, sataprosenttisesti pirkanmaalainen ja täysin kotimainen yritys, jonka nimi ei hyvästä maineesta huolimatta ole välttämättä vielä kaikille tuttu.

Moni on silti voinut huomata yrityksen aikaansaannokset, vaikka ei niiden alkuperää tietäisikään. Cleaner Futuren toimittamia aurinkopaneeleita komeilee kotitalouksien, maatilojen ja yrityskiinteistöjen lisäksi esimerkiksi Häijään ja Ojansuun päiväkotien katoilla. Yrityksen kädenjälki näkyy ympäri maan. Muun muassa Suomen suurimman sipuliviljelijän tuotantotilojen energiatarve Siilinjärvellä turvataan nykyisin yli 1400 paneelin avulla.

Sastamalan Vammalassa Aittalahdenkadulla sijaitsevassa konttorissa yrityksen toiminnasta kertovilla Arto Alholla, Niko Kömillä, Joni Lepistöllä ja Sanna Murtojärvellä on kaikilla pitkä kokemus uusiutuvan energian parista.

Kuvassa yksi Pekka Vehviläisen sipulinkäsittelylaitokset, joissa paneeleita on seinällä ja neljällä erilaisella katolla.

”Sähkön hinnannousu ja mahdollisuus tuottaa omaa energiaa kirittävät yhä useampaa kotitaloutta ja yritystä miettimään aurinkopaneeleita”, toimitusjohtaja Joni Lepistö sanoo.
Toki ilmastonmuutoksen hillitsemisellä ja siihen kytkeytyvillä arvoilla on myös vaikutusta, Murtojärvi lisää.

”Ihmiset pohtivat oman hiilijalanjälkensä pienentämistä. Sähköautokin halutaan nyt ladata aurinkoenergialla.”

Cleaner Futuren toiminta sai alkunsa Joni Lepistön innovaatiosta vuonna 2016. Toiminnan lähtiessä käyntiin potentiaalisimmiksi markkina-alueiksi valikoituivat Etelä-Amerikka ja Afrikka, joissa auringonpaistetta on paljon sekä kulutetun sähkön hinta korkea.

Yrityksen lupaavasti alkanut kansainvälinen toiminta koki kolauksen koronapandemian aikana. Sen johdosta päätettiin suunnata kotimarkkinoille, jossa aurinkoenergian hyödyntämisestä oli energian hintojen noustua ja aurinkoenergiateknologian hintojen laskettua tullut hyvä tapa tuottaa uusiutuvaa energiaa.

”Tästä on tullut Suomessa kuuma ala, mikä tarkoittaa myös valitettavia lieveilmiöitä”, Lepistö tuumaa.

Hän viittaa uutisotsikoihin viime aikoina päätyneisiin epämääräisiin aurinkopaneelikaupustelijoihin. Jos kokee joutuneensa pakkomyynnin uhriksi, kannattaa muistaa, että asiakkaalla oikeus perua kauppa 14 päivän kuluessa. ”Ja aina kannattaa pyytää kilpaileva tarjous meiltä.”

Lepistön ja kumppaneiden toimintafilosofiaan kuuluu perinpohjainen perehtyminen asiakkaan tarpeisiin ja tilanteeseen.

”Tarjoamme jotain aivan muuta kuin paketteja verkkokaupasta. Emme yritä myydä ainuttakaan ylimääräistä paneelia, vaan juuri sen verran kuin asiakas oikeasti tarvitsee.”

Kuvassa yksi Cleaner Futuren toteuttama kotitalouskohde.

Asiakkaan etu on tietysti myös investointipäätöksen tueksi tehty tarkka budjettilaskelma. Vahva tekninen ja kaupallinen suunnittelu pohjaa puhtaasti matematiikkaan, tutkittuun tietoon ja faktoihin.
Oli kyseessä kotitalous tai yritys, sähköntarpeen arvioinnin ja aurinkovoimalan mitoituksen lisäksi on tärkeää profiloida asiakkaan sähkönkäyttötyyli.

”Autamme aina asiakkaitamme myös tehostamaan aurinkoenergian käyttöä”, Niko Kömi kertoo.

Lepistön mukaan hiilidioksidipäästöjään vähentämään pyrkivät yritykset tarvitsevat ennakkoon tietoa myös energiaratkaisunsa ympäristövaikutuksista.

Mutta mitä hyötyä investoinnista on, kun aurinko ei paista tai lunta tupruttaa paneelien päälle?

”Joillakin on mielikuvia kylmästä ja pimeästä pohjolasta, mutta auringon valon suhteen eteläinen Suomi on rinnastettavissa Pohjois-Saksaan”, Murtojärvi sanoo.

Kömin mukaan Cleaner Futuren laskelmat pohjaavat meteorologiseen dataan viimeisen 12 vuoden ajalta.

” Hyvin energiaa tuottavaa aikaa on tyypillisesti maaliskuusta syyskuuhun. On selvää, että aurinkoenergian pitää olla taloudellisesti kannattava ja kestävä ratkaisu, jotta siihen kannattaa investoida.”

Miksi hankkia aurinkoenergiaa?

  • Aurinkopaneelit ovat ympäristöystävällinen ja kestävä tapa tuottaa itse sähköä
  • Oikein mitoitetulla ja asennetulla järjestelmällä saat säästöä sähkölaskuissa
  • Kiinteistösi arvo nousee
  • Pienennät hiilijalanjälkeäsi
  • Saat tuottoa sijoitetulle pääomallesi
  • Profiloidut vastuullisena kuluttajana
  • Aurinkoenergia on helppohoitoinen, lähes huoltovapaa järjestelmä
  • Nopea takaisinmaksuaika verrattuna laitteiden pitkään kestoikään
  • Voit hyödyntää kotitalousvähennyksen järjestelmän asennuksesta

Maaliskuun loppuun mennessä tehtyihin kauppoihin saat 6kk korotonta ja kulutonta maksuaikaa.

Ota yhteyttä: Niko Kömi Aurinkopaneelimiäs, Cleaner Future Oy, +358 40 7736 473, niko.komi@cleanerfuture.fi, cleanerfuture.fi