Erilaisten lämpöpumppujen kysyntä on nyt kovaa, mutta Tammisella riittää tavaraa – asennuksenkin ehtii saada vielä kesäksi

Toimitusjohtaja Pasi Tammisen mukaan tyytyväinen asiakas on yrityksen paras käyntikortti.

-Asiakas huomioidaan kaikissa tilanteissa: myynnissä, suunnittelussa ja asennustilanteessa.
-Yrityksen moraalista kertoo paljon se, että toimitusjohtaja kieltäytyi tekemästä kauppaa, joka olisi ollut kannaltani typerä.

Muun muassa tällaista palautetta Sastamalassa toimiva LVI-Tamminen Oy on saanut. Toimitusjohtaja Pasi Tamminen hymyilee mietteissään.

”Tyytyväinen asiakas on paras käyntikorttimme”, hän toteaa.

Yli 60 vuotta toimineessa LVI-alan erikoisliikkeessä tiedetään, mitä rakennusten eri vuosikymmeninä tehdyt putkistot ja laitteet pitävät sisällään.

”Putkiremontissa ei kannata säästää väärissä kohdissa. Perinteisten kupariputkien käyttöikä on 25-40 vuotta, kun taas nopeaa vauhtia yleistyvät haponkestävästä teräksestä valmistetut putket kestävät 60-70 vuotta, ja esimerkiksi omakotitalon kohdalla puhutaan vain muutaman sadan euron erosta”, Tamminen opastaa putkiremonttia suunnittelevaa.

LVI-Tammisella eletään nyt kiireisiä aikoja, sillä energian hintojen nousun myötä vaihtoehdot kodin lämmittämiseen kiinnostavat kuluttajia entistä enemmän.

”Maalämpö on ehdottomasti suosituin. Karkeasti laskien voisi sanoa, että 90 prosenttiin uusista taloista laitetaan maalämpö. Seuraavaksi suosituin on ilma-vesilämpöpumppu”, Tamminen tietää.

Maalämmön alkuinvestointi on suurempi kuin ilma-vesilämpöpumpun, mutta pitkällä tähtäimellä tarkasteltuna maalämpö on kuitenkin kannattavampi, jos hyötyä mitataan vuosittaisilla käyttökustannuksilla ja energiatodistukseen tulevalla luvulla.

Maalämpö asennettuna asiakkaan kohteeseen. Paras paikka laitteelle on talon tekninen tila.

Myös asennusaikataulu on hyvä ottaa huomioon lämmitysjärjestelmän vaihtoa mietittäessä. Kysyntä on kovaa tällä hetkellä.
Lämpöreikäporaajan palvelut Tamminen ostaa alihankintana, mutta kaikki muut asentajat ovat yrityksen omaa henkilökuntaa.

”Lämpöreikäporaajat ovat varsin työllistettyjä, joten siksikin kannattaa olla ajoissa liikkeellä”, Tamminen kertoo.

Lähestyvä kesä on saanut liikkeelle myös ilmalämpöpumppua havittelevat asiakkaat.

”Ja nyt onkin juuri oikea aika tehdä kaupat, koska alkukesästä voi tavara olla jo loppu. Tämänkin palvelun saa meiltä alusta loppuun ja asentajamme katsoo ilmalämpöpumpulle myös parhaan mahdollisen paikan”, Tamminen toteaa.

LVI-Tammisen tiloissa Sastamalan Hopunkadulla sijaitsee myös LVI- tarvikemyymälä.

LVI-Tamminen Oy

-Perustettu 1957, perustaja Antti Tamminen
-Perheyritys toisessa polvessa, nykyinen omistaja ja toimitusjohtaja Pasi Tamminen vuodesta 1994
-Henkilökunta: 10
-Palvelut: LVI-suunnittelu, toteutus, asennukset ja huolto sekä korjaukset

Yhteystiedot:
Hopunkatu 6
38200 Sastamala
p. 035 112 112
pasi.tamminen@lvi-tamminen.fi