Tavaran muuttamista rahaksi ei enää häpeillä – ”On vastuullinenkin teko laittaa itselleen tarpeeton tavara kiertoon”, toteaa Suomen Realisointi Oy:n yrittäjä Jarkko Luoma Huittisista

Yrittäjä Jarkko Luomalla on yli 20 vuoden kokemus maatalouskonekaupasta.

Maailmassa, joka hukkuu tavaraan, yksi tärkeä ja vastuullinen teko on laittaa itselle tarpeeton kiertoon. Tästä ajatuksesta syntyi 13 vuotta sitten myös Huittisissa pääpaikkaansa pitävä Suomen Realisointi Oy. Yrittäjä Jarkko Luomalla itsellään on yli 20 vuoden kokemus maatalouskonekaupasta ja tänä päivänä yritys keskittyykin pääasiassa maatalous- ja työkoneiden ostoon ja myyntiin.

”Realisoimme edelleen myös isompia kuolin- ja konkurssipesiä, mutta fokuksemme on nimenomaan koneissa”, Luoma selvittää.

Vielä muutamia vuosia sitten realisointi jo sanana saattoi aiheuttaa negatiivisiakin tuntemuksia erityisesti heissä, jotka suunnittelivat pistävänsä omaisuuttaan rahaksi. Mitäköhän naapuritkin mahtavat ajatella?

”Onneksi puheet vastuullisuudesta ja itselle turhan tavaran säilyttämisen tarpeettomuudesta ovat muuttaneet merkittävästi suhtautumista asiaan”, Luoma pohtii ja katselee yrityksen pihalla seisovaa suurta leikkuupuimuria, joka on lähdössä asiakkaalle Uudellemaalle.

Leikkuupuimuri on lähdössä asiakkaalle Uudellemaalle.

Suomen Realisointi Oy:n toimialueena on koko Suomi, mitä tulee ostopuoleen. Myyntiä tapahtuu myös ulkomaille, lähinnä Baltian maihin ja esimerkiksi Ukrainaan.

”Sodasta huolimatta maata viljellään sielläkin”, Luoma tietää. Hänellä oli Ukrainaan jo vuosikausia kestäneet kauppasuhteet ennen sotaa.

Toimintavuosiensa aikana Suomen Realisointi Oy:stä on tullut laajasti tunnettu ja luotettava kauppakumppani niin maatalousyrittäjien, kuin koneurakoitsijoidenkin keskuudessa.

”Kyselyitä tulee tasaiseen tahtiin, eikä meillä pahimpaan korona-aikaankaan ollut hiljaista”, hän kertoo.

Eniten Jarkko Luoman käsien kautta kulkee traktoreita, puimureita, äkeitä, auroja, peräkärryjä ja kylvökoneita, eli maatalouteen liittyviä koneita ja laitteita laidasta laitaan.

”Eikä traktorinkaan tarvitse olla tuliterä, vanhemmillekin koneille löytyy kyllä kysyntää”, hän toteaa. Tällä hetkellä yrityksen tiloissa uutta omistajaa odottelee kymmenkunta traktoria.
Jarkko Luoma uskoo, että edelleen monilta tiloilta löytyy erilaisia maatalouden koneita, joita ei enää tarvita, mutta jotka olisivat kuitenkin täysin käyttökelpoisia. Syystä tai toisesta niistä ei vain ole tullut luovuttua.

”Yksityisen henkilön voi olla vaikea lähteä myymään tavaraa kerrallaan, mutta me ostamme mielellämme isommankin satsin. Olemme tehneet asioinnin helpoksi ja juuri helppouteen ja nopeuteen liikeideamme perustuukin. Asiakas saa rahansa heti myyntipäätöksen hyväksyessään eikä hänen tarvitse odotella, että tavaralle löytyy ostaja. Siinä poikkeamme monista muista vastaavia palveluja tarjoavista tahoista”, Luoma korostaa.

Kun Jarkko Luomalle tulee yhteydenotto myyntiin tarjottavasta tavarasta, hän käy aina itse paikan päällä, ja niin ostaessa kuin myydessäkin hinnoista tietenkin neuvotellaan.

”Esimerkiksi Nettikone-palvelussa hinta voi usein olla paljon korkeampi, kuin mitä siitä lopulta markkinoilla maksetaan. Kaikenlaisessa kaupankäynnissä, niin tässäkin, toteutuu usein se sama tuttu kaava: myyjästä tuntuu että hän saa liian vähän ja ostaja kokee maksaneensa liikaa”, Jarkko Luoma naurahtaa.

1950-luvulta oleva Zetor 25K on täysin entisöity ja sopii niin keräilijälle, kuin harrastekäyttöönkin.

Miksi Suomen Realisointi Oy?

+ Pitkän linjan ammattilainen
+ Helppo tapa päästä eroon itselle tarpeettomasta tavarasta
+ Luotettava ja henkilökohtainen palvelu
+ Yritys maksaa myyntihinnan heti

SUOMEN REALISOINTI OY
Jarkko Luoma
0400 901373
info@suomenrealisointi.fi
suomenrealisointi.fi