Liiketoimintakauppa toi perinteikkään LVI-Tapioharjun myös Sastamalaan – ”Tyytyväiset asiakkaat ja pitkät asiakassuhteet ovat meille tärkeitä”

Sastamalassa teitä palvelee Kirsi (vasemmalla) sekä Pertti (oikealla) keskellä yrittäjä Matti Tapioharju.

1950-luvun lopulla Aulis Tapioharju pohti Lappeenrannassa putkitöitä tehdessään minne voisi perustaa oman putkityöliikkeen. Punkalaitumella rakennettiin tuolloin paljon, ja siihen suuntaan Auliskin lähti tunnusteluja tekemään. Loppu onkin historiaa: 9.3.1958 mies perusti oman toiminimen, Putkityöliike A. Tapioharjun. Tänä vuonna yritys saavutti jo kunnioitettavan 65 vuoden virstanpylvään.

Perinteisiksi miellettyjen LVI- ja sähkötöiden uudisasennuksen, korjauksen ja huollon lisäksi yritys asentaa, huoltaa ja korjaa maalämpö-, ilma-vesilämpö- ja ilmalämpöpumput, öljypolttimet ja puu- ja hakelämmitykset. Lisäksi tarjolla on yhteistyökumppanit suunnittelutyöhön niin LVI-, kuin sähkötoimialallakin.

Perheyrityksen toisen- ja kolmannen polven yrittäjillä, Ari ja Matti Tapioharjulla, on molemmilla KVV-työnjohtajapätevyys, jollainen edellytetään olevan esimerkiksi kaikilla omakoti-rakennustyömailla.

”Palvelemme niin yksityisiä, yrityksiä, taloyhtiöitä kuin kunnallisiakin toimijoita”, Ari kertoo.

”Ja LVI-Finnpellin kanssa tekemämme liiketoimintakaupan jälkeen myymälä- ja toimistotilamme sijaitsevat Punkalaitumen lisäksi Sastamalassa”, Matti lisää.

Molempien myymälöiden hyllyissä on kattava valikoima alan tarvikkeita ja tilaamalla saadaan lähes poikkeuksetta seuraavaksi päiväksi sellaiset, mitä ei hyllystä löydy. Punkalaitumen myymälä kuuluu valtakunnalliseen Hanakat-ketjuun ja sähköpuolen vastaavaan Elfin -ketjuun.

”Olemme myös Scanofficen hankintaturvaliike”, yrittäjät muistuttavat.

Arilla on työuraa takana pian jo huikeat 50 vuotta ja Matillakin jo reilu 20 vuotta.

Kipinä alalle on syttynyt molemmilla jo pikkupoikina, tulihan perheyrityksen toimistolla vietettyä paljon aikaa.

Yrittäjillä on omat vastuualueensa: Ari hoitaa Punkalaitumen myymälän asiakaspalvelua, laskutusta ja isojen kohteiden linjasaneerauksia ja Matti keskittyy maalämpö- ja ilma-vesilämpöpumppupuoleen ja projektikohteisiin.

Toimitusjohtajuus siirtyi Arilta Matille vuonna 2018.

Niin Arin kuin Matinkin mielestä yrittämisessä on parasta tietynlainen vapaus ja asiakaskohtaamiset.
Isoimmat onnistumisen tunteet tulevat tyytyväisistä asiakkaista ja pitkistä asiakassuhteista.

Alalla kuuminta hottia

LVI-ala on nopeasti kehittyvä ja innovatiivinen. Maalämpö ja vesi-ilmalämpöpumput ovat sähkön hinnan nousun jälkeen olleet kuumaa kamaa.

”Käymme katsomassa jokaisen lämmitysjärjestelmän muutostyömaan veloituksetta ja teemme tarjouksen asiakkaan tarpeiden perusteella. Oleellista on oikea mitoitus, jolloin järjestelmästä tulee mahdollisimman taloudellinen”, Matti selvittää.

”Oikea mitoitus on tärkeää myös laitteiston eliniän kannalta. Meille tärkeintä on kuitenkin, että asiakas saa juuri halutunlaisen ja taloudellisimman kokonaisratkaisun mahdollisimman vaivattomasti”, hän lisää.

Uusiutuva energia on tätä päivää ja iso ekoteko, joka jokaisen omakotitaloasujan on mahdollista tehdä.

”Ekoteosta hyötyy sekä oma kukkaro, että luonto”, Matti muistuttaa.

Yrityksen käyntikortit

Asentajat autoineen ovat yrityksen liikkuvia käyntikortteja.

”Palveluksessamme työskentelee tällä hetkellä neljä LVI-asentajaa ja kaksi sähköasentajaa. Lisäksi meillä on satunnaisempia tekijöitä paikkaamassa kiireisimpinä hetkinä”, Ari kertoo.

Punkalaitumen myymälässä asiakkaita palvelee yrittäjien lisäksi monitaituri Juha, tuttavallisemmin Jussi.

”Jussin työsuhde LVI-Tapioharjulla on kohta 25-vuotias, eli kokemusta on vaikka muille jakaa ja niin hän auliisti tekeekin”, Ari kiittelee.

”Jussilla on taito kuunnella asiakasta ja selvittää perusteellisesti asiakkaan tarpeeseen sopivat ratkaisut”, hän lisää.
Sastamalan toimipisteeltä Trakinkadulta löytyy entuudestaan tutut kasvot, eli Kirsi ja Pertti.

”Sastamalan LVI-asentajat jatkavat myös palveluksessamme. Kirsi on toiminut LVI-alalla vuodesta 2008 lähtien ja Pertillä on 40 vuoden kokemus alalta. Sastamalan myymälästäkin siis saa takuulla asiantuntevaa sekä iloista palvelua, joten tervetuloa kaupoille ja uuden myymälän avajaisiin perjantaina 26.5.”, Tapioharjut kutsuvat.