LauttaRokki käynnistää Huittisten kesän – Ilmaistapahtuman järjestäminen vaatii valtavan talkoojoukon lisäksi sponsorien taloudellisen tuen

Jouni Heinonen, Johannes Järä, Kalle Jarttu, Johanna Santanen, Juha Suomela ja Teuvo Ojala kertovat, että LauttaRokkia tehdään hyvällä hengellä ja porukalla, mikä toivottavasti välittyy myös kesäkuun 10. päivä järjestettävässä tapahtumassa.

Kun Huittisten Yrittäjien hallitus vuosi sitten keväällä sai idean LauttaRokin järjestämisestä, mopo karkasi vähän käsistä.

Alun perin ajatuksissa oli pieni musiikkia ja makkaraa sisältävä ilta jäsenille, mutta toukokuun kääntyessä kesäkuuksi, yrittäjät huomasivat tapahtuman kasvaneen kaikille avoimeksi, koko illan musiikintäyteiseksi juhlaksi.

”Jotenkin koko homma lähti paisumaan kuin pullataikina, mutta hyvä että lähti”, yhdistyksen puheenjohtaja Juha Suomela muistelee nauraen.

Tänä vuonna silmään on saatu vielä uusi vaihde ja tapahtuman odotetaan kasvavan viime vuodesta merkittävästi.

”Tämän vuoksi LauttaRokki päätettiin siirtää WPK:n rannasta vanhalle urheilukentälle, aivan Huittisten keskustaan. Odotamme paikalle viime vuotta enemmän ihmisiä ja rannassa tila olisi auttamatta tullut vastaan. Urheilukentälle mahtuvat aivan varmasti kaikki ja paikka on isoa ihmismäärää ajatellen huomattavasti turvallisempi”, Kalle Jarttu sanoo.

Kelluvan lavan sijaan istumalauttoja

Viime vuotisen LauttaRokin ainutlaatuinen yksityiskohta oli Loimijoessa kelluva lautta. Yrittäjät harmittelevat, että näin uniikkia yksityiskohtaa ei hiekkakentälle saada.

”Alueelle on kuitenkin tulossa istumalauttoja, joiden päällä katsojat voivat fiilistellä lauttatunnelmaa”, Jarttu kertoo.

Lisäksi paikanvaihto tuo mukanaan ripauksen historian havinaa, sillä alkuperäinen, useampi vuosikymmen sitten järjestetty LauttaRock pidettiin aikoinaan myös vanhalla urheilukentällä.

”WPK:n ranta oli paikkana aivan upea, sitä ei käy kiistäminen, mutta vanha urheilukenttä on selkeästi helpommin saavutettavissa ja esteetön. Lisäksi se on lähempänä keskustan yrityksiä, mikä on tärkeä asia siltä kantilta, että tapahtuman toivotaan tuovan elävyyttä koko keskustan alueelle”, Jouni Heinonen huomauttaa.

Irina, Poju ja Esko Eerikäinen tapahtuman tähtinä

LauttaRokin pääesiintyjinä toimivat tänä vuonna Elämäni biisi -ohjelmassakin valovoimaisesti esiintynyt Irina, Poika saunoo ja Esson baariin -hiteistään tuttu Poju ja illan juontava radioääni ja Hunks-tanssija Esko Eerikäinen.

Lisäksi lavalla nähdään oululainen raskaampi rockyhtye Moskah, paikallisväriä sisältävä, vanhaa rockia soittava The Richmond Okies ja viime vuonnakin LauttaRokissa viihdyttänyt trubaduuri Duke McDonald.

Väliaikamusiikista vastaa jälleen viime vuonna valtavan suosion saanut dj-legenda Maukka.

”Vähän jokaiselle jotakin”, artistien buukkaamisesta vastannut Johanna Santanen heittää.

Päivä käynnistyy jo kello 14, kun lauteille astuu Huittisten Musiikkiopistossa treenaava nuorten miesten FML-bändi.

LauttaRokin ensimmäiset tunnit on suunnattu lapsille ja niiden aikana vanhalla urheilukentällä voi vaikka käydä nappaamassa itsestään kuvan yhdessä Disneyn prinsessojen Annan ja Elsan kanssa.

”Koko tapahtuma on ilmainen ja kaikille avoin. Nämä kaksi asiaa ovat koko LauttaRokin idean kulmakivet. Haluamme, että ihan jokaisella on mahdollisuus osallistua tapahtumaan ja se tuo iloa ja hyötyä koko Huittisiin”, Suomela painottaa.

Viime vuonna LauttaRokin kävijämäärä yllätti järjestäjät täysin. Tänä vuonna suosioon on osattu varautua paremmin.

Ilman talkoolaisia ja sponsoreita ei tapahtumaa taiota

Suuren tapahtuman järjestäminen on Huittisten Yrittäjille iso ponnistus. Hallitukseen kuuluu kymmenkunta jäsentä, jotka muodostavat LauttaRokin ydinryhmän.

Ensimmäiset valmistelut aloitettiin jo syksyllä ja tapahtuman lähestyessä järjestäjäporukan tapaamistahti on vain kiihtynyt.

”Monta viikkoa tässä on jo ollut sellaista vaihetta, että joka viikko on ollut jotain palaveria tai kokousta”, Teuvo Ojala kertoo.

Onnistuakseen tapahtumapäivä vaatii lisäksi kymmenien talkoolaisten joukon sekä sponsorien taloudellisen tuen.

”Ilman valtavan työpanoksensa antavia talkoolaisia ja sponsoreilta kerättyjä varoja, tapahtuman järjestäminen olisi täysi mahdottomuus. Olemme heille äärimmäisen kiitollisia”, Suomela sanoo.

Tapahtuman tekeminen on järjestäjäjoukon mukaan myös hieno osoitus huittislaisesta yhteishengestä.

”Tässä halutaan olla mukana ja ymmärretään ajatus sellaisen yhteisen hyvä tekemisestä”, Jarttu kiittelee.

Koska hallituksen jäsenistä kukaan ei ole tapahtumatuottamisen ammattilainen, paljon tärkeitä neuvoja ja ohjeita on saatu Huittisten kaupungin markkinointi- ja viestintäsuunnittelija Helena Kaitaselta.

”On selvä asia, että tällaisen tapahtuman tekemisessä toimiva yhteistyö kaupungin ja pelastusviranomaisten kanssa on avainasemassa”, Suomela toteaa.

Varauduttu vielä viime vuottakin suurempaan

Viime vuonna LauttaRokin kävijämäärä yllätti yrittäjät täysin.

”Tarkka kävijämäärä ei ole tiedossa, mutta tuhansia ihmisiä alueella illan mittaan vieraili. Toki olimme salaa haaveilleetkin sellaisesta ihmismäärästä, mutta tuskin kukaan siihen uskalsi uskoa”, Suomela kertaa.

Tänä vuonna tavoite on siis suurempi, mutta suoranaisia lukuja ei uskalleta nytkään pöytään ladata.

”Tällä kerralla olemme osanneet varautua niin anniskelualueen koossa kuin vessojen määrässä isompaan väkijoukkoon. Myös ruokavaihtoehtoja on tarjolla enemmän”, Heinonen kertoo.

”Tapahtumaan on panostettu paljon, joten toivottavasti ihmiset lähtevät liikkeelle runsain joukoin”, hallitukseen tänä vuonna mukaan tullut Johannes Järä sanoo.

LauttaRokki Huittisten vanhalla urheilukentällä 10.6. kello 14-24. Tilaisuus on pääsymaksuton ja ikärajaton.