Monipuolista osaamista – aina asiakasta ajatellen

Pekka Keskinen (vas.), Otto Pitkänen ja Pasi Järvinen tekevät asennustöitä ammattitaidolla ja palveluhenkisellä asenteella.

Pasi Järvisen valmistuttua sähköasentajaksi oli hänellä kova halu ryhtyä yrittäjäksi. Liiketoimintasuunnitelma oli kirjoitettu, ja asiat olivat hyvää vauhtia etenemässä.

”Sähköalan yritystä perustettaessa tarvitaan tietysti sähkötyönjohtaja firmalle. Tässä kohtaa mukaan astui vanha rompetorikaverini Pekka Keskinen, jolla oli toiminnassa oleva toiminimiyritys. Yhdessä lähdimme rakentamaan konseptia, josta sai alkunsa Asennustiimi PP Oy”, muistelee Pasi yrityksen alkutaivalta.

”Pasi oli tehnyt todella huolellisen liiketoimintasuunnitelman, ja esitteli sitä minulle. Hän pyysi minua liikekumppaniksi. Sanoin silloin miettiväni asiaa yön yli. Seuraavana aamuna kerroin millä ehdoilla lähden messiin. Halusin, että Pasista tulee työnjohtaja ja yrityksen hallituksen puheenjohtaja”, kertoo puolestaan Pekka Keskinen. Ammattitaitoinen tehokaksikko Pasi ja Pekka yhdistivät osaamisensa – se selittää Asennustiimin nimessä olevat kaksi P-kirjainta.

”Suunnitelman mukaan on mennyt. Liiketoimintasuunnitelmiin kirjattiin muun muassa, että viiden vuoden sisällä yrityksessä toimisi 3-5 tekijää, ja nyt meitä on kaikkiaan neljä. Yksi työntekijöistämme, Jarkko Hallikainen, edustaa meitä pääkaupunkiseudulla. Aivan uusimpana jäsenenä tiimiimme liittyi Otto Pitkänen uutena osakkaana vahvistamaan meitä ydintoiminta-alueellemme Pirkanmaalle. Toisinaan teemme operaatioretkiä myös muualle, mutta pääsääntöisesti keskitymme kotikonnuille”, kertovat Pasi ja Pekka.

 

Jarkko Hallikainen toimii Asennustiimin edustajana pääkaupunkiseudulla.

Pasin kautta kulkevat tilaukset ja töiden aikataulutus. Liiketoimintasuunnitelmaan alun perin laaditut tavoitteet ovat toteutuneet hämmästyttävän hyvin.

”Vaikka sitä kirjoittaessani ei ollut vielä mitään käryä siitä, millaista tämä tulisi olemaan ihan normaaleissa käytännön olosuhteissa…. Saati kun siihen vielä lisätään kaikki korona-asiat, energiakriisi sekä Ukrainan sota”, Pasi sanoo iloiten siitä, että eteen tulleista odottamattomistain haasteista huolimatta yritystoiminta on kasvanut. Asennustiimi PP Oy viettää tulevana kesänä jo viisivuotissynttäreitään.

Toimialaan kuuluvat sähköasennukset, ilma- ja ilmavesilämpöpumppujen asennukset sekä uusimpana aluevaltauksena myös aurinkosähköjärjestelmien toteutus. Näiden lisäksi yritys tekee korjausrakentamista pienimuotoisesti.

”Suurin osa asiakkaistamme on kotitalouksia, jonne teemme kaikkia toimialoihimme liittyviä töitä. Kotitalouksien lisäksi meillä on maatalous- ja yritysasiakkaita ”, tiimiläiset kuvailevat ja jatkavat;

”On todella tärkeää, että  meillä on luotettavia, hyviä yhteistyökumppaneita. Valtaosa töistämme on pienempiä kalustelisäyksiä saneerauskohteissa, ja toisinaan teemme koko kiinteistön uudelleensähköistystyksen. Kohteissa katsomme samalla usein myös lämmitysjärjestelmää, olisiko siinä jotain parannettavaa.”

Aurinkoenergian hyödyntäminen kiinnostaa entistä useampia kiinteistönomistajia. Aurinkopaneelit voi asentaa vaikkapa navettarakennuksen katolle.

Viime syksynä tapahtunut sähkön hintojen nousu on saanut entistä useammat miettimään aurinkoenergian hyödyntämistä omissa kiinteistöissään.

”Aurinkosähköjärjestelmistä ollaan hyvin kiinnostuneita. Niitä asennetaan kotitalouksiin, mökeille ja liikekiinteistöihin. Viime vuosina aurinkopaneelien suosio on kasvanut voimakkaasti”, Pekka toteaa.

Yritys on tarkka työnsä jäljestä ja laadusta.

”Sellainen ”kunhan se nyt siinä jotenkin on, niin se riittää”- asenne ei meille käy. Saamme yömme paremmin nukuttua, kun työt hoidetaan siihen malliin, että jokainen meistä voi rehellisesti sanoa kirkkaassa päivän valossakin, että ”juu minä sen olen tehnyt”. Tästä syystä talviaikaan emme asenna esimerkiksi aurinkopaneeleita. Muina vuodenaikoina työskentelykin on turvallisempaa, ja näemme myös samalla, missä kunnossa katto on. Ei tarvitse lumen ja jään kanssa pelata. Jos peltikatossa on vaikkapa pieni reikä, tai tiilikatosta irronnut tiili – korjaamme sellaiset samalla, ettei paneelien alle jää vuotokohtia. Talvella lumen poisto katolta saattaa myös vahingoittaa sitä, vaikkapa naarmuttaa. mainitsee Pasi yhtenä esimerkkinä.

Asennustöissä tarvitaan huolellisuutta. Tarvittaessa Asennustiimiläiset laittavat puuttuvan tiilen tilalle uuden ja korjaavat pienet reiät ennen paneelien asennusta katolle.

 

Ilmalämpöpumput ovat suosittuja, tehokkaita ja käyttökustannuksiltaan edullisia laitteita.

Ilma,- ja ilmavesilämpöpumppujen asennuksissa homma hoituu alusta loppuun saakka samalla kertaa.

”Koko paketti tulee meiltä, joten asiakkaalle se on mutkatonta. Saamme sähköasennukset laitettua vesiliitosten ja kylmätöiden lisänä itse”, miehet kertovat.

Entäpä jos on remonttitarvetta – hoituvatko sellaiset hommat?

”Kyllä, teemme myös pienimuotoisesti korjausrakentamista”, vinkkaa tuoreimpana osakkaana yrityksessä oleva Otto.

Vahva ammattitaito, monipuolisuus ja erittäin hyvät yhteistyökumppanit ovat Asennustiimi PP Oy:n valtti. Hyvää palautetta on tullut työn laadusta ja asiantuntevasta palvelusta.

”Toimimme aina asiakaslähtöisesti, asiakkaan etua ajatellen. Asiakkaan kanssa yhdessä löydämme jokaiseen tilanteeseen parhaat ratkaisut”, miehet sanovat.

Ja jotta elämä ei olisi ihan pelkkää työtä aamusta iltaan, on sekä Pasilla että Otolla tulevia asennustiimiläisiä kotona odottamassa innokkaina sitä, kun isät palaavat työpäivän jälkeen perheidensä pariin. Pekalla puolestaan ovat omat lapsenlapset hoitamassa tätä virkaa.

Asennustiimi PP Oy 

Meiltä saat:

-sähköasennukset

-ilmalämpö – ja ilma-vesilämpöpumppujen asennukset

-aurinkosähköjärjestelmät

-korjausrakentaminen pienimuotoisesti

Satakielenkatu 1, Sastamala

Aukioloajat: arkisin 8-17

p.050 360 26 77

asennustiimipp.fi

Sähköasennuksista hoituvat pienemmät ja suuremmat toimeksiannot.