Lähetystorilla ennätysmäärä kävijöitä – tapahtuma mukautuu uudelle torille ja uudelle päivälle

Lähetystorilla oli paljon ihmisiä.

Lauantaina 9.9. vietettiin Vammalan uudella torilla jo perinteikkääseen ikään ehtinyttä lähetyksen syystoria. Lähetystori on mittava hanke, joka työllistää tehokkaasti kaikkia seurakunnan työaloja eri tavoin ja mittavan joukon vapaaehtoisia talkoolaisia.

Lähetystori on elänyt joka vuosi, kun on muutettu järjestelyjä aina tarpeen vaatiessa. Nyt lähetystori oli taas isomman muutoksen kohteena, kun se järjestettiin ensimmäistä kertaa Vammalan uudella torilla. Eikä ainoa uutuus ollut toki torin puitteet: Lähetystori on perinteisesti ollut syyskuun ensimmäisten perjantaiden joukossa.

Nyt kuitenkin kokeiltiin järjestää Lähetystori lauantaina. Toiveena oli tavoittaa näin myös paremmin työssäkäyviä ja perheitä, sillä perjantaiset aamupäivät eivät ole siihen olleet ehkä parhainta aikaa. Lauantaina torilla on tietysti myös normaali toripäivä, mutta torille mahduttiin kuitenkin hyvin.

”Lauantai on hyvä päivä tälle tapahtumalle. Ihmiset nauttivat tuttujen tapaamisesta. Huomasin, että monilla oli lämpimiä muistoja lapsuuden ajan lähetystoreista. Oli ilo huomata, että monet olivat liikkeellä jopa kolmen sukupolven voimin”, toteaa lähetyksestä vastaava seurakuntapastori Aija Aurén.

Lähetystorilla oli edustusta useista kirkkomme lähetysjärjestöistä, jotka kertoivat työstään eri puolilla maailmaa. Lisäksi lavalla esiintyi myös mm. paikallinen Gospel Trio ja Nata-nalle. Tarjolla oli tietysti myös perinteikkäät Lähetystorin herkut: makkaraa, lettua, leivonnaisia, hernesoppaa ja paljon muuta. Myös naapuripitäjässä asti varmasti kuultiin, että Karkun teltalla myytiin ohrapuuroa.

”Lähetystori kokosi ennätysmäärän osallistujia. Tunnelma oli yhtä aurinkoinen kuin kesäinen sää. Nyt mukaan pääsivät myös työssäkäyvät ja lapsiperheet. Päivän siirtäminen lauantaille oli onnistunut valinta”, sanoo soppatykin ääressä ahertanut kirkkoherra Vesa Aurén.

On huikeaa nähdä, miten paljon yhdessä tekemisen kulttuuria ja talkoohenkeä Sastamalasta löytyykään. Uusia talkoolaisia tietysti toivotaan aina mukaan ja nyt onkin hyvä aika kypsytellä taas vuoden verran ja miettiä, että millä tavalla sitä itse voisikaan antaa panoksensa hyvään tarkoitukseen? Tehtäviä varmasti löytyy ja tarvittaessa keksitään uusiakin ihan laidasta laitaan.

Kiitos kaikille torikävijöille ja työpanoksensa antaneille! Kaikkeen maailmaan Kristus lähettää tänäänkin!

Teksti ja kuvat: Otso Järvi.

Kirjoittaja on Sastamalan seurakunnan viestinnästä vastaava seurakuntapastori.

Lähetystori järjestettiin tänä vuonna lauantaina. Kokemukset olivat hyviä.