Lauttakylän lukion sali sai uuden lattian – Lattian alta tehdyt löydökset nostivat remontin kustannuksia huomattavasti

Lauttakylän lukion rehtori Timo Mäkinen on erittäin tyytyväinen, että saliin jo pitkään kaivattu lattiaremontti on nyt viimein saatu tehtyä.

Lauttakylän lukion juhlasali oli kesän ajan todellisessa myllerryksessä, kun salin vanha lattia purettiin ja vaihdettiin uuteen.

Huittisten kaupungin rakennuspäällikkö Arto Suuniitty kertoo, että lukion urheilutilan lattian pinta oli vuosien saatossa kulunut ja tikkuuntunut, minkä vuoksi se oli uusittava.

”Tilaan tehdyssä kuntoarvioinnissa oli myös ehdotettu lattian eristeenä olevan kutteripurun poistamista ja korvaamista nykyaikaisilla eristeillä”, Suuniitty kertoo.

Kaikkea muutakin kuin kutterinpurua

Koska sali on aktiivisessa käytössä, remontti ajoitettiin koulun kesälomien aikaan.

Vanhan lankkupintalattian ja sen alla olevan purueristyksen poistaminen aloitettiin heti lukuvuoden päätyttyä kesäkuussa.

”Purkamisen yhteydessä todettiin, että eristeen seassa on niin sanotusti ajan kuvan mukaisesti sinne jätettyä rakennusmateriaalia. Eli kaikkea muutakin kuin kutterinpurua. Myös nämä materiaalit poistettiin eristeiden purun yhteydessä”, Suuniitty kertoo.

Työn edetessä myös lankkulattian kantavan puurakenteen huomattiin olevan uusimisen tarpeessa.

”Purkutöiden jälkeen jäljelle jääneet betonirakenteet soodapuhallettiin ja rakennettiin uusi lattiarakenteen kantava puurakenne”, Suuniitty avaa työvaiheita.

Salin lattiaksi valikoitui uusi Kerko Group Oy:n Peluri-mäntylattia.

”Sen alle on pontattu lastulevy ja uudeksi eristeeksi asennetty puhallusvilla.”

Remontti valmistui viime torstaina, sopivasti juuri ennen kuin ylioppilaskirjoitukset alkoivat maanantaina.

Myös porrashuoneen ikkunat uusittiin

Lattian uusimisen arvioitiin kustantavan noin 165 000 euroa, mutta Suuniitte kertoo työn aikana tehtyjen huomioiden ja löydösten nostaneen hintalapun lopulta noin 250 000 euroon.

Kesän aikana lukiolla vaihdettiin myös porrashuoneen ikkunat.

”Lukio on nyt siinä kunnossa, että tuleville vuosielle ei ole tiedossa ainakaan mitään suurempia remontteja ”, Suuniitty toteaa.

Jätä kommentti