Päiväunet pääsivät pannasta Leijonien Hyvän Olon Päivässä Huittisissa

Iina Riihimäki oli saapunut Hyvän Olon Päivään yhdessä tyttärensä Miljan ja äitinsä Päivi Yli-Mattilan kanssa. ”Oikein kolmessa polvessa lähdettiin, kun Milja halusi päästä katsomaan muotinäytöstä. Arpaonnikin meitä on suosinut, mutta voitot piti kyllä vaihtaa päikseen, kun Miljan arvoilla sai kynttilöitä ja minulle osui hyppynaru”, Päivi jutteli.

Lions club Huittinen/Gerda tempaisi viime sunnuntaina muotia, terveyttä ja hemmottelua täynnä olleen Hyvän Olon Päivän.

Tapahtumassa esille pääsivät niin paikalliset ja lähialueen yritykset kuin syksyn ja tulevan talven trendikkäimmän värit.

Tiukkaa asiaa kuultiin unesta ja levosta sekä kehonhuollosta.

Unettomuusterapeutti Jenna Walldén antoi luvan myös päiväunille. ”Ne jakavat vähän mielipiteitä, mutta päiväunet saa ehdottomasti nukkua, jos yöunet jäävät vähiin ja päiväunista saa apua. Tärkeää kuitenkin olisi, että päiväunet nukkuisi mahdollisimman aikaisin päivästäja maksimissaan puolen tunnin ajan. Näin ne eivät heikennä yöunia.”

CBT-unettomuusterapeutti Jenna Walldén neuvoi, että unta voi parantaa huolehtimalla säännöllisestä rytmistä sekä rauhoittamalla niin illan kuin nukkumispaikan. Hän muistutti, että rentoutuminen on taitolaji, jonka oppii vain harjoittelemalla.

”Joskus rentoutusharjoitusten oppiminen voi tuntua haasteelliselta, mutta itää muistaa, että kuntosalillakaan tulokset eivät näy heti, vaan rentoutumisen harjoittelussakin vaaditaan nousujohteisuutta ja aikaa.”

Hän myös lohdutti, että aikuisillakin unen tarve vaihtelee, eikä yöllisestä heräilystä kannata huolestua heti.

”Ihmisen uni kulkee 90 minuutin sykleissä ja yön aikana näitä syklejä on neljästä kuuteen. Syklin välissä ihminen havahtuu, vaikka ei sitä aina aamulla edes muistaisi. Tämä on usein myös se hetki, kun saattaa vaikka käydä vessassa.”

Walldénin mukaan ihmisen elimistö kompensoi syvää unta ja katkonaisesti nukuttaessakin ottaa sitä niin paljon kuin tarvitsee.

”Jos aamulla herää aikaisin se voi olla merkki siitä, että syvän unen tarve on siltä yöltä täyttynyt. Yleisesti puhutaan, että unentarve on noin seitsemän, kahdeksan tuntia, mutta pystyäkseen toimimaan toisille riittää jo neljä tuntia, toiset tarvitsevat kymmenen.

Hyvän Olon Päivässä nähtiin peräti kolme muotinäytöstä. Näytökset juontanut Mirva Törmälä kertoi, että leijonat halusivat tuoda esiin tavallisia malleja ja erilaisia vaatteita. Artemiian mallit esittelivät liikkeen juhlapukuja ja kenkiä sekä Klaarin kehyksiä.

 

Farkkuliike Freezerin yrittäjät Hannamari Heinonen ja Sanna-Kaisa Kourunen kertoivat, että halusivat ehdottomasti mukaan tapahtumaan, sillä heillä oli hyviä kokemuksia jo edellisestä kerrasta. ”Tämä on hyvä mahdollisuus tuoda esiin meidän suosituimpia merkkejämme ja tänään kauppakin on käynyt todella hyvin. Tällaisia messutyyppisiä tapahtumia järjestetään aika vähän, joten silloin kun järjestetään, niin on kiva olla mukana.”

 

Hyvän Olon päivässä oli tarjolla myös erilaista hemmottelua. Veera Nurmilaakso toi yrityksensä palveluista esille muun muassa kulmien värjäyksiä.