Tena-tuotteiden asiakkaiden tietoja mahdollisesti väärissä käsissä Pirkanmaalla ja Satakunnassa

Ikäihminen. Kuva: Pixabay.

Pirkanmaalla ja Satakunnassa Tena-inkontinenssituotteiden kotiinkuljetuspalvelujen tilaajien henkilötietoja on saattanut joutua vääriin käsiin. Asiasta kertovat hyvinvointialueet.

Essity Oy:n kuljetuspalveluista vastaava Westlog Oy on ilmoittanut henkilötietojen vaarantuneen kyberhyökkäyksessä elokuussa. Tilaajien tietoja on mahdollisesti vuotanut ulkopuolisten tietoon. Näitä ovat nimi, yhteystiedot, mahdollisesti henkilötunnus ja tehdyt tilaukset.

Kyberhyökkäys ei ole kohdistunut hyvinvointialueen omistamiin tietojärjestelmiin. Westlog on asentanut omiin tietojärjestelmiinsä erityisen valvontajärjestelmän sekä tehnyt ilmoituksen tietomurrosta tietosuojavaltuutetulle ja poliisille.

Asiakkaiden on hyvä kiinnittää erityistä huomiota mahdollisiin petosyrityksiin. Jos epäilee omien tietojen väärinkäytöstä ja rikosta, kannattaa olla yhteydessä poliisiin. Esimerkiksi maksun pyytäminen hyvinvointialueen hoitotarvikkeista viittaa rikolliseen toimintaan.

Tietovuodon laajuuden ja vaikutusten arviointi on vielä kesken.