Paikallisliikenteeseen muutoksia Sastamalassa, taustalla asiakaspalaute

Linja-auto. Kuva: Pixabay.

Sastamalassa kaupungin keskustan paikallisliikenne uudistui alkusyksyllä. Tavoitteena on ollut selkeyttää aikatauluja ja siirtyä vakioreitteihin.

Paikallisliikennettä on liikennöity aamupäivisin kuudella vuorolla ja iltapäivisin viidellä vuorolla. Asiakaspalautteen johdosta aamupäivän kahta vuoroa ja iltapäivän yhtä vuoroa muutetaan 2. lokakuuta. Jatkossa ne kulkevat Kallialan ja Lousajan kautta sekä Varilassa Tyrväänkadun kautta.

Reittejä on jatkossa kaksi, nykyinen reitti A ja uusi reitti B. Reittiä A on muutettu siten, että se kulkee myös Käsityökadun kautta. Lisäksi tulee uusi vuoro puolille päivin reitille B.

Palveluliikenteen aikataulut ja reitit on suunniteltu siten, että ne palvelisivat kaupungin keskustan asiointiliikenteen ohella mahdollisimman hyvin myös joukkoliikenneyhteyksiä Vammalan rautatieasemalle ja sieltä muualle keskustaan.

Vuorot lähtevät Vammalan torin laidalta ja ne kulkevat etelään Roismalan ja Varilan alueille sekä pohjoiseen Lousajan ja osa myös Kallialan alueelle. Eteläpuolella reitillä ovat muun muassa terveyskeskus ja sairaala, Tyrvään kappelihautausmaa, Vinkki, K-Citymarket ja Prisma.

Paikallisliikennettä ajaa Vammalan Palveluliikenne Oy.

Reittikartat ja aikataulut löytyvät kaupungin ja liikennöitsijän kotisivuilta.