Oivafestissa oli tunnelma katossa – ”Vammaistoimijoille on tarjolla vähän omia festareita, joten toteutimme itse sellaisen”

Duo Kovaralli viihdytti festariväkeä.

Iso ja vauhdikas porukka kokoontui toimintakeskus Oivapajan järjestämille Oivafesteille perjantaina 15.9. Oivapajan tiloihin. Mukaan festareille oli kutsuttu kaikki Sastamalan alueen vammaistoimijat – niin koulut, toimintakeskukset kuin asumisyksiköt. Lisäksi saimme vieraita myös Huittisten toimintakeskuksesta sekä asumispalveluista. Paikalla oli yhteensä noin 140 juhlijaa.

Ajatus festareiden pitämiseen lähti siitä, että Oivapajalla tykätään juhlia ja tanssia. Vammaistoimijoille on tarjolla vähän omia festareita, joten päätimme toteuttaa itse sellaisen. Oivapajan festareiden pääesiintyjänä oli mahtava Duo Kovaralli, joka takasi tunnelman koko festareiden ajan. Tapahtumaan oli festarikansalla vapaa pääsy, josta käy kiittäminen Huittisten Säästöpankin lahjoitusta.

Oivafesteillä ei myöskään jännitystä puuttunut, sillä sen takasi Oivapajan asiakkaan itsetekemä onnenpyörä. Onnenpyörä osoittautui erittäin suosituksi ohjelmanumeroksi. Sastamalalaiset yritykset tekivät mahtavia lahjoituksia arpajaispalkinnoiksi ja saivat niillä hymyn huulille useille juhlijoille.

Festareilla oli myös makkarakoju ja kahvila. Niin myyntikojujen myynnissä kuin asiakkaiden tanssittamisessa auttoivat Saskyn lähihoitajaopiskelijat, jotka saivat samalla oivan mahdollisuuden tutustua alaan.

Kiitoksia sateli juhlavierailta vielä seuraavallakin viikolla, joten voimme todeta festareiden olleen menestys.

Teksti ja kuvat: Heidi Hieta-aho

Tanssin pyörteissä.
Arpajaiset ja Oivapajan asiakkaan tekemä onnenpyörä olivat suosittu ohjelmanumero.