Surukodeille palvelua lämmöllä ja vuosikymmenten kokemuksella

Perheyrityksessä vaalitaan vanhoja, hyviksi todettuja perinteitä. ”Seisomme nimemme takana”, Eveliina, Tero ja Aleksi Teuho vakuuttavat.

Kun astun sisään Hautauspalvelu Tero Teuho Oy:n tiloihin, vastassa on erityinen ilmapiiri, jossa yhdistyy herkkyys ja kauneus. Siinä on jotakin samaa kuin kirkoissa ja hautausmailla – pyhyyttäkin.

Ollaan suurten asioiden äärellä – paikassa, jossa kohdataan silloin, kun kuolema on koskettanut omaa elämää. Täällä suunnitellaan hautajaisia, valitaan arkkuja ja uurnia – ja koetaan monenlaisia tunteita. Täällä itketään monet kyyneleet, ja kuullaan lukuisat elämäntarinat.

Läsnä on käsinkosketeltavasti myös hiljainen arvokkuus ja kunnioitus. Ne ovat ikään kuin näkymättömät pilarit, jotka kannattelevat kaikkea.

Hautaustoimistohenkilökunnan tehtävä on ainutlaatuinen, siinä tarvitaan ihmisen kohtaamisen kykyä ja rinnalla kulkemisen taitoa. On luottamuksellinen tehtävä kulkea yhdessä se usein hyvin vaikeakin tie, jolla saatellaan läheinen hänen viimeiselle matkalleen.

”Arkkua valitessa muistellaan vainajaa, ja mietitään, mikä olisi hänen persoonaansa sopivin. Yksilöllisyyttä saa esimerkiksi erilaisilla nauhoilla. Olipa eräissä hautajaisissa arkun päällä moottoripyöräkypäräkin muistona rakkaasta harrastuksesta”, Tero Teuho kertoo.

Toimistossa minua tervehtivät lämpimästi kätellen toimitusjohtaja Tero Teuho, hänen vaimonsa Eveliina Teuho ja heidän poikansa Aleksi Teuho. Perheen olemuksessa on jotakin sellaista, joka saa vakuuttumaan, että täällä olisi turvallista asioida surun kohdatessa. Heissä on vahvuutta, joka tulee suvussa kulkeneen yrityksen vuosikymmenten taakse ulottuvista juurista – niistä pitkistä perinteistä, jotka ovat kasvattaneet Teuhot alalle. Tärkeä tietotaito on kulkeutunut isältä pojalle sukupolvelta toiselle. Se on sellaista kokemuksen tuomaa tietoa ja taitoa, joka on tehnyt Teuhoista alansa ammattilaisia – luotettuja ja arvostettuja toimijoita.

Tähän arkkuun on painatettu luminen talvimaisema.

Tiloissa esillä olevat kauniit hautakivet, arkut ja uurnat saavat ajatukset siirtymään elämän rajallisuuteen. Jokaisen elämän matka täällä on aivan omanlaisensa, ja niin pitää olla myös sen viimeisen matkan, ja sille saattamisen. Läheisen ihmisen kuolema pysäyttää.

”Saattaa tuntua vaikealta, että arki ympärillä jatkuu, vaikka oma elämä on muuttunut. Hautajaiset ovat tärkeä osa surutyötä. Suru on hyvin yksilöllinen kokemus, jokainen kohtaa sen eri tavalla. Siihen ei ole olemassa oikeaa tai väärää tapaa”, ajattelee Tero Teuho.

”Toiset saattavat vetäytyä, kaivata yksinoloa ja hiljaisuutta, toiset taas kaipaavat tukea muilta. Joku saattaa käyttäytyä jopa aggressiivisesti. Olen nähnyt laidasta laitaan erilaisia tapoja ilmaista surua. Meidän tehtävämme on myötäelää ja auttaa käytännön järjestelyissä.”

Kauniita hautakiviä oli esillä toimistossa.
Korkista valmistettu uurna.

Hautauspalvelu Tero Teuho Oy:ssa toimitaan edelleen yhtä tahdikkaasti kuin alusta saakka on tehty.

”Vaikka maailma ympärillä muuttuu – kaiken ei tarvitse, eikä pidäkään muuttua. On asioita, joita kannattaa vaalia, ja arvoja, joista ei voi tinkiä. Omaiset voivat luottaa siihen, että me toimimme edelleen vanhoilla, perinteisillä ja hyväksi koetuilla tavoilla. Niitä meiltä odotetaan ja niistä me pidämme kiinni”, Teuhot sanovat.

Palveluihin kuuluu myös työtä, mistä ei laskuteta. Omaisen menehtyessä yksittäisiä, hoidettavia asioita on paljon. Kaikki eivät välttämättä tiedä, mitä kaikkea heidän kuuluu tehdä, mistä saa apua ja mihin kaikkialle pitää ottaa yhteyttä. Voimavaratkin surun keskellä ovat rajalliset.

”Monille on suuri helpotus, kun he kuulevat, että meidän kauttamme voi tarvittaessa hoitaa kaikki asiaan liittyvät palvelut. Ja neuvoa voi kysyä mihin vuorokauden aikaan tahansa. Omaisen niin halutessa olemme yhteydessä myös seurakuntaan, varaamme siunausajan ja -paikan sekä hoidamme muistotilaisuuteen liittyvät järjestelyt. Meiltä saa myös hautakiviin liittyvät palvelut, kukat ja perunkirjoitukset. Meille on kuitenkin ensisijaisen tärkeää tarjota kokonaisvaltaista palvelua.”

Saattokuljetukset hoidetaan arvokkaasti vainajaa kunnioittaen tehdasvalmisteisilla hautausautoilla.

Hautauspalvelu Tero Teuho Oy

-arkut ja uurnat

-hautakivet

-vainajan kuljetukset kotimaassa ja ulkomailla

-vainajan arkkuun pukeminen

-siunaus-, muistotilaisuus- ym.paikkavaraukset

-kukkavälitys

-muistotilaisuuden järjestäminen

-painotuotteet siunaus- ja muistotilaisuuksiin

-hautakivien poissiirrot, asennukset ja kaiverrukset

-perunkirjoitukset

-hautauksen ennakkosopimukset

-maksuton omaisten opas

-päivystys ja neuvonta ympäri vuorokauden

Toimipisteet:

Valkamakatu 4 (Luther-talo)
38200 Sastamala

Urjalantie 15
31760 Urjala

p.03-5115600

Päivystys 24/7

p.040-7644678

Lisätietoja:

hautauspalveluteuho.fi