Kokemäki ei hyväksy hyvinvointialueen suunnitelmia karsia palveluja kaupungista

Kokemäki.

Satakunnan hyvinvointialueen palveluverkkoselvitys sai päättäjiltä pyyhkeitä Kokemäellä. Valtuutetut eivät hyväksy esityksiä, koska ratkaisut siirtäisivät lähes kaikki sosiaali- ja terveydenhuollon palvelut pois kaupungista.

Lausunnon mukaan yleisellä tasolla esitetyt vaikutusten arvioinnit eivät osoita riittäviä perusteluja toimenpiteille. Kaupunkia ja asukkaita ei ole kuultu raportin laatimisvaiheessa. Kokemäkeläisille kohdennettujen terveydenhuollon suoritteiden kokonaismäärä puoltaa kiinteiden terveydenhuollon palvelujen säilyttämistä. Kaupungissa on useita toisen asteen oppilaitoksia. Opiskelijoiden kouluterveydenhuollon palvelua tulee vahvistaa edelleen, sosiaali- ja terveydenhuollon kiinteä palvelupiste tukee oppilashuollon palvelua.

Kokemäki pitää tärkeänä, että hyvinvointialueen kaikilla paikkakunnilla on kiinteitä sotepalvelupisteitä, joissa palvelutarjonta voi vaihdella.