Kulttuuripalkintoa esitetään nuorten ryhmälle, joka järjesti Sastamala Priden

Sastamala Pride -kulkue Puistokadulla. Kuva: Tiltu Lahtivirta.

Sastamalan kuluvan vuoden kulttuuripalkinnon ja Kalle-patsaan saajaksi esitetään Sastamala Priden järjestänyttä nuorten ryhmää. Tapahtuma oli nuorten itsensä alkuun laittama.

Pääasiassa alle 18-vuotiaat järjestivät Sastamala Priden omin voimin. Se onnistui hyvin ja tarjosi ohjelmaa koko perheelle. Sastamala sai tapahtuman myötä positiivista julkisuutta, kun valtakunnallinen lehdistö noteerasi sen.

Asia on sivistyslautakunnan päätettävänä.

  • Annukka Nummela

    Ketkä henkilöt tai tahot ehdotti Sastamala Pridea palkinnonsaajaksi?
    Ketkä muut ovat ehdolla?
    Kuinka valinta tehdään?

  • Omituinen höpöttäjä

    Vai vielä kulttuuria, kyllä sillä sanalla on ennen tarkoitettu hengen ravintoa ja tuo on touhu on kaukana siitä.

  • Tuntematon

    Kysymykset ovat täysin aiheellisia. Mikä taho on vastuussa asian valmistelussa?
    Miten se että marssii kadulla ja esittelee homonormatiivisyyttä on kulttuuria ?
    Asiaa uutisoidaan ja kerrotaan että kulkue sai valtakunnallisesti myönteistä julkisuutta. Minun tuttavapiirissäni tapahtuma ei saanut myönteistä palautetta. Ehkä toimittajan tuttavapiirissä sai, näkyihän kuvassa sentää vasemmistoliiton teltta. Sehän jo takaakin sen että kyseessä on oikeanlainen vihervasemmistolainen kulttuuriteko.

    • Minna Isotalo

      Hei, en yleensä vastaile kuin omalla nimellä esitettyihin kysymyksiin, mutta koska esität kummallisia asioita toimituksen tekemään uutiseen liittyen, niin valaisen asiaa seuraavasti: uutinen kulttuuripalkinnosta perustuu sivistyslautakunnan esityslistaan ja siinä olevaan viranhaltijan perusteluun. Lista tuli julki kaupungin verkkosivuille torstaina iltapäivällä, ja sen voi käydä sieltä lukemassa.

      Ystävällisin terveisin Minna Isotalo Alueviestin toimituksesta

    • Tapani Huhdanmäki

      Sastamala Gregoriana, Kivinavetan ja Aulis Ylösen Sammaljoen koulun taidenäyttelyt, Vanhan pappilan ravintola ja konserttitarjonta, Sastamalan seurakunnan konsertit, musiikkiopiston toiminta ja sen tuotanto, Vanhan kirjallisuuden päivät… mitä sinä pidät korkeakulttuurina? Somessa on se vika, että sen algoritmit tarjoavat sisältöä, joka koukuttaa lukijansa. Jos tykkäät tai klikkaat junttien kirjauksia, olet pian junttikuplassa, etkä muuta sisältöä näekään. Luulet, että kaveeraamiasi juntteja on enemmistö ja heillä on totuus. Muutut itsekin juntiksi. Haasta itsesi etsimällä muutakin kuin itseäsi miellyttävää sisältöä. Oikea maailma saattaakin olla erilainen kuin algoritmien luoma mustavalkokuva.

      • nikoruusuvuori

        Tiedonhaun ammattilaisena olen haastanut itseni (ja monet muut) monen monituista kertaa. Mainitsemasi tapahtumat ovat tuulahdus menneisyydestä joista junttius juurikin ilmestyy..

  • eskovirri

    Positiivista näkyvyyttä Vammalalle / Sastamalalle, harvinaista kyllä.

    Kommenttipalsta taas kuvaa sitä Vammalaa, minkä minä muistan. Vihamielistä, suvaitsematonta ja sivistymätöntä.

  • nikoruusuvuori

    On se mielenkiintoista miten noin 50km matkalla avoimuus muuttuu ahdasmielisyydeksi. Kaikesta muusta puhumattakaan

  • paiviturja

    Toki yksityiset ihmiset tekevät paljon asian eteen. Mutta mitenkäs se kaupungin organisaatio ohjaa verovaroja kulttuuriin ja liikuntaan?

    • Minna Isotalo

      Liikuntaan ja kulttuuriin on käytettävissä juuri sen verran rahaa kuin valtuusto budjettiin siunaa. Sastamalan kaupunki tukee kulttuuria ja liikuntaa lakisääteisten palveluiden rahoituksen lisäksi vuosittain yhteensä tuhansilla euroilla yhdistysavustusten muodossa. Kyläyhdistysten vuosiavustuksiin lisättiin tällä kaudella 10 000 euroa, koska ne edistävät ihmisten hyvinvointia monipuolisesti omalla toiminta-alueellaan. Olit aiemmin tällä palstalla huolissasi korkeakulttuurista. Yleensä sellaiseksi on kai mielletty esimerkiksi ooppera. Sellaista meillä ei Sastamalassa tosiaan ole. Eikä ole sinfoniaorkesteriakaan. Valtakunnallisesti noteeratut kirjailijat on jo kulttuuripalkinnolla palkittu, samoin upeat taidemesenaattimme Niemiset ja Ylöset. Tätä palkintoa on vuosien saatossa annettu hyvin laajalla skaalalla: rallikommentaattorille, kuvataiteilijoille, nuorten leffa-projektille, Suodenniemi-seuralle, Sastamalan Oppaille jne. Ja vielä on tulevaisuudessa paljon palkittavia. Tällä kertaa viranhaltijan esitys oli tällainen.

      • Minna Isotalo

        Jatkossa rahaa on todennäköisesti käytettävissä nykyistä tasoa vähemmän myös liikuntaan ja kulttuuriin, sillä kuntien valtionosuuksiin on näillä näkymin tulossa mittavia leikkauksia. Toivon toki, että näin ei tapahtuisi.

  • paiviturja

    Esimerkiksi liikunta on opetus- ja kulttuuriministeriön vastuulla. Katselin kulttuurin käsitettä, sehän voidaan ymmärtää laajasti. Korkeakulttuuriin on ennen muinoin luettu mm. suuret rakennukset. Ajattelin tänne lähinnä uimahallia, jonka kanssa kaupungin organisaatio tuntuu sotkevan ja vatkaavan.

    • Minna Isotalo

      No juu, uimahalli se vasta olisikin kulttuuriteko, samaa mieltä. Sivistyslautakunnassa olemme halunneet käsittää asian laajasti, meille urheilu ja monet paikkakunnan tapahtumat ovat kulttuuria siinä missä teatteri, kirjallisuus, musiikki tai kuvataidekin.

  • Annukka Nummela

    Mikäs on kun uutista ”Lautakunta yksimielinen: Kulttuuripalkinto Sastamala Priden järjestäneille nuorille” ei voi kommentoida?

  • Tuntematon

    Aivan, tuo kertoo että asiassa on jotakin mitä ei haluta päivänvaloon.
    Jälleen follow the money. Epäilyni on että asiaan liittyvät jollakin tavalla opetus ja kulttuuriministeriö, vanhan kirjan päivät ja ministeriön avustukset jollakin tavalla. Voin tietysti olla väärilläkin jäljillä mutta tulevaisuus näyttää.

  • Annukka Nummela

    Köh köh…Sivistyslautakunnan puheenjohtaja on Minna Isotalo.
    Eipä ihme jos keskustelu oli suljettu toisesta jutusta. Onko Alueviesti joku määrättyjen päättäjien äänitorvi ja tukiaviisi?
    Noh…Minna voisikin tähän selvittää julkiseksi kulttuuripalkinnon valintaprosessin?
    Miten Sastamala Pride tuli valituksi?
    Ja keitä muita ollut ehdolla?
    Miten ehdokkaiden äänestysprosentit jakautui?
    Nämä ei voi olla salaista tietoa.

  • Maija Latva

    Hei Annukka, kommentointien suluista vastaan minä, Maija Latva, Alueviestin päätoimittajana. Sulku tehtiin, koska kaikki aiemmat vähänkin prideen liittyvät uutisemme ovat keränneet runsaasti epäasiallista kommentointia. Näitä kommentteja on sitten jouduttu poistamaan ja lopulta kommentointi on suljettu kokonaan. Tämä kaikki on ollut työllistävää, eikä kuulu Alueviestin ydintehtäviin mediana.

    Kommentoinnin sulkemisella ei ole mitään tekemistä sen kanssa, että työntekijäni toimii vapaa-ajallaan kaupungin luottamustehtävissä. Koska Minna Isotalo on sivistyslautakunnan puheenjohtaja, hän ei toimittajana myöskään kirjoita uutisia lautakunnan päätöksistä. Minä päätoimittajana vastaan siitä, mitä ja miten Alueviesti sivistyslautakunnan alaisuudessa olevista asioista uutisoi.

    Terveisin päätoimittaja Maija Latva

    • Annukka Nummela

      Kiitos paljon selvennyksestä. Eli Minna Isotalo ei myöskään kirjoita omaa puoluettaan koskevia juttuja tai muiden puolueiden juttuja?

      On jo yleisesti huomattavissa että mielipidevapautta ja sananvapautta rajoitetaan median ja osan päättäjien toimesta. Sanoja tai asioita nostetaan tabuiksi toisten asioiden edelle ja yläpuolelle joita ei saa kritisoida, Sanoja myös kriminalisoidaan oman ideologian edesauttamiseksi ja niiden ”kiellettyjen” sanojen määrä kasvaa koko ajan. Ihmisten pitäisikin opetella olemaan loukkaantumatta kaikesta mikä ei ole omaa ideologiaa.
      Sananvapaus on juurikin siksi oltava mahdollisimman laaja jotta kansalaiset voisivat puolustaa itseään valtaapitäviltä. Eihän me nyt mitään Neuvostoliittoa tänne haluta missä rajoitettiin kansalaisten mielipiteitä? Vai?
      Mielestäni Alueviesti toimii tässä asiassa sananvapauden kaventajana ja sitä kautta kriittisen ajattelun tukahduttajana. Ohjailette kannanottoja ja vaikutatte yleiseen mielipiteeseen ja lisäksi palkitsette suojeluksessanne olevan suosikkinne julkisuudella. Jos jonkun kirjoittelijan mielipiteestä joku loukkaantuu niin mitä sitten? Saako kirjoittelija loukkaantua kun hänen ei anneta edes kommentoida?
      Ja sananen vielä biologiaa. Sukupuolia on kaksi, uros ja naaras. Ja jos tunnet olevasi joku muu niin se on tunne tai kokemus. Sukupuolen kokeminen haluamallaan tavalla on kaikille täysin sallittavaa mutta kenelläkään ei ole oikeutta vaatia muita tunnustamaan päänsisäistä maailmaansa faktaksi.
      Kannustan kaikkia vanhempia tarkistamaan lasten oppikirjat että niissä on faktat kohdillaan.
      Ei sekoiteta lasten päitä. Ne ehtii seota aikuisenakin.

  • Tuntematon

    Annukka kirjoittaa asiaa. On sekin merkillistä että postilaatikossani lukee ei mainoksia ja silti niitä tulee mukaanlukien alueviesti.

    • Mullikuhnuri

      Kokeilepa tekstiä ” ei mainoksia eikä ilmaisjakelua”. Tosiasiassa odotat Alueviestiä kotiisi ja luet sen huolella sekä paperisena että verkossa, muuten et kommentoisi uutisia niin ahkerasti. Ilmaisjakelulehden talous perustuu mainoksiin ja niitä saa julkaistavaksi vain, jos levikki on kattava. Jos mainoksien julkaiseminen ja jakelu ei sinulle sovi, jätä myös verkkolehti kommenttipalstoineen lukematta, siinäkin altistut mainoksille.

  • Tuntematon

    Mullikuhnurilla taitaa olla läheiset suhteet alueviestiin kun noin kovin kirpaisi.

Kommentointi ei ole käytössä.