Sastamalassa tekemistä lapsille ja nuorille: Lankku ja Sykerock järjestetään lauantaina!

Tubettaja Lakko on yksi Lankku-vieraista.

Lasten ja nuorten kirja- ja kulttuuritapahtuma, eli tunnetummin LANKKU järjestetään jälleen Sylvään koululla lauantaina 18.11. kello 11-18. Lankku kruunaa Sastamalan kouluissa syysloman jälkeen kiertävät Kulttuuriviikot tarjoamalla tapahtumassa Suomen tunnetuimpia esiintyjiä lukuisia erilaisia kulttuuri- ja taidepainotteisia työpajoja sekä muuta viihdyttävää ohjelmaa. Tämän vuoden tapahtuman kantavana teemana on erilaisuus.

Tapahtumassa esiintyy huippusuosittu tubettaja LAKKO, jolla on Youtubessa lähes miljoona seuraajaa. Vanhempaa tapahtumakävijää kiinnostaa varmasti Tanssii Tähtien Kanssa -ohjelman juontajanakin tunnettu Ernest Lawson ja hänen Ansa Kynttilä -hahmonsa, joka uppoaa myös nuorempaan yleisöön. Koko perheelle suunnattu vatsastapuhuja Sari Aalto äimistyttää omilla nukkehahmoillaan ja stand up -komiikkaakin sisältävällä lavashow’llaan.

Lankussa jännitetään myös Sastamalan Sanataituri -kilpailun finaalia ja kuullaan Sastamalan musiikkiopiston PAHAUNi-bändiä. Myös tapahtuman suojelijat Tatu & Patu -kirjoistaan tunnetut kirjailijat Aino Havukainen ja Sami Toivonen vierailevat tapahtumassa videon välityksellä.

Lankussa riittää myös tekemistä. Tämän vuoden työpajoissa on mahdollista mm. kokeilla musiikin tekemistä RytmiRekassa, kokeilla ja kuvata Tik Tok -tansseja, ratkoa mysteeriä tai seikkailla temppuradalla. Lisäksi tapahtumassa on käsityöpaja, satutunti, improtreenit, taidenäyttely, pop-up -kirjasto, sanoitustyöpaja ja lyhytelokuvia oikeassa elokuvateatterissa.

Tapahtuma on suunnattu koko perheelle. Tapahtuman järjestää Sastamalan Opisto yhdessä muiden kaupungin yksiköiden ja kulttuuritoimijoiden kanssa. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Lauantai-iltana tapahtuu vielä Sykerockin merkeissä Vexve Areenalla. Sastamalan nuorisovaltuuston järjestämässä ikärajattomassa ja päihteettömässä musiikkitapahtumassa esiintyvät Mikael Gabriel, Emma ja Matilda, Veikot Hämärän Jälkeen sekä PAHAUNi.