Canto-kuoro täyttää pyöreitä vuosia – Juhlakonsertti soi Häijään koululla sunnuntaina

Canto-kuoro keväällä 2023. Takaa vasemmalta: Veli Haapanen, Erkki Nyyssönen, Markku Hokkanen, Esa Piippo, Matti Makkonen, Hannu Aaltonen, Vuokko Hokkanen, Elisabet Rantanen, Terttu Roiha, Leena Piippo, Riitta Kalliosaari, Satu Saari, Minna Sirén, Tarja Flemming, Anne Mattila, Anne Karlsson, Ansa Puntalo ja Marketta Tavast.

Canto on italiaa ja tarkoittaa laulua. Kuoro on toiminut vuodesta 1993 lähtien neliäänisenä sekakuorona, aluksi Hämeenkyrön ja toisesta vuodesta lähtien Sastamalan Opiston opintopiirinä. Vuonna 2022 kuoro siirrettiin osaksi Satamalan musiikkiopistoa ja tänä vuonna marraskuun 19. päivänä kuoro viettää 30-vuotisjuhlaa kuorokonsertin merkeissä. Konserttiin on valittu kuoron esittämiä kappaleita vuosien varrelta.

”Nimet muuttuu vain ja niillä peitetään, ettei mikään muutu lain, ihminen säilyy entisellään.”
Aluksi kuoron nimenä oli Häijään viihdekuoro, sitten Mouhijärven viihdekuoro, josta siirryttiin sujuvasti Mouhijärven kylälaulajiin vuosituhannen vaihduttua. Canto-nimen saimme vuonna 2014. Ohjaajina ovat toimineet Maritta Leponiemi, Rauni Rokka, Kanerva Niemelä, Maarit Kujanpää ja tällä hetkellä Elisabet Rantanen. Kuoron kokoonpano vaihtelee kausittain. Osa jäsenistä on ollut mukana alusta asti.

Kuoron taustalla toimii yhdistys nimeltä Mouhijärven Musiikin Tuki ry. Yhdistys on perustettu joulukuussa 2001 ja sen tarkoituksena on tukea mouhijärveläisten lasten, nuorten ja vähän vanhempienkin musiikkiharrastusta. Yhdistys jakaa vuosittain koululaisille stipendit siihen varatusta määrärahasta.

Kuluneiden toimintavuosiensa aikana Mouhijärven Musiikin Tuki ry on jakanut stipendejä ja avustuksia yhteensä 4320 eurolla. Stipendejä on jaettu 46, levytysavustuksia kolme ja muita avustuksia yli kymmenen kappaletta.

Canto-kuoron juhlakonsertti soi Häijään koululla tulevana sunnuntaina 19.11. kello 14. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Teksti ja kuva: Tuomas Honkkila.