Granit ja Kiteet voimistelleet hienosti syksyn mittaan – VNV:n kilpajoukkueille hopeaa

Kiteet hypyssä vasemmalta: Iida Kytövuori, Hilla Hämäläinen, Linnea Järvinen, Alli Järvinen, Doris Krutto. Kuva: Studio Copper.

Vammalan Naisvoimistelijoiden joukkuevoimistelujoukkueet Granit ja Kiteet ovat kisanneet syksyn välinekaudella hyvin suorituksin.

Kiteet kilpailee 16 – 18 -vuotiaiden harrastesarjassa viiden voimistelijan kokoonpanolla. Joukkue osallistui marraskuun alussa Tampereella käytyyn kisaan näyttävällä nauhaohjelmallaan. Joukkue on nivoutunut hyvin yhteen, ja esitti suorituksessaan laadukasta voimistelua heille jo tutuksi tulleella vahvalla ilmaisulla.

Upeasta venymisestä palkittiin pistein 15.066 ja sijoitus oli kisassa hienosti toinen. Kiteiden kisakausi jatkuu vielä joulukuussa.

Kiteiden valmentajat Anna Koskinen ja Siiri Ylipekkala luonnehtivat kisasuoritusta seuraavasti:

”Nauha on meille uusi ja haastava väline, mutta voimistelijat ovat ottaneet sen haltuun todella hienosti. Kauden ensimmäisissä kilpailussa on aina extrajännitystä. Viikonlopun kilpailussa tuli muutamia isompia välinevirheitä, mutta niistä huolimatta joukkue suoritti ohjelman todella vahvasti. Saamme valmentajina olla tyytyväisiä kilpailusuoritukseen ja jokaiseen voimistelijaan yksilönä että joukkueena.”

Granit on vasta viime keväänä perustettu joukkuevoimistelun kilpajoukkue. Voimistelua tytöt ovat toki harrastaneet jo pienestä pitäen, mutta tämä kokoonpano on uusi. Joukkuetta valmentaa Alli Järvinen.

Kuvassa Granit ja mitalit, vasemmalta: Helmi Hämäläinen, Iita Järvinen, Laura Rantanen, Vilma Lampinen, Emily Vuorisalo, Kaisa Heikkilä, Enni Ryömä, Emilia Tala, Fiia Iltanen, Meea Iltanen.

Granit kilpailee 12-14 -vuotiaiden kilpasarjassa. Kisakausi saatiin pakettiin loka-marraskuun vaihteessa, kun joukkue kisasi vanneohjelmallaan peräkkäisinä viikonloppuina, ensin Tampereella, sitten Forssassa.

Kauden tavoitteet olivat maltilliset kokoonpanon ollessa uusi, mutta jo ensimmäisissä kisoissa yllettiin kategoriaan 3, mikä oli joukkueelle iloinen yllätys. Viikkoa myöhemmin Forssassa suoritus parani entisestään, kun Granit saavutti kategorian 2. Pistein 15.533 joukkue sijoittui niinikään toiseksi.

Näin ollen VNV:n syksyn molemmat kisaavat joukkueet toivat suorituksiinsa tyytyväisinä kotiintuomisina hopeamitalit.