Kävelyteillä mopoilu vaarantaa jalankulkijat – ”Oikaisu alikulkujen lävitse voi maksaa toisen ihmisen terveyden tai pahimmillaan hengen”

Kuvituskuva Pixabay.

Talven kolkutellessa ovella, tahtoisin herättää keskustelua sekä nuorten keskuudessa että nuorten kodeissa kaikille turvallisesta liikennekäyttäytymisestä.

Liikkuessani olen huomannut, että varsinkin Lousajankadun puolelta Personkadulle menevä alikulku on erityisen suosittu mopoilijoiden oikaisureittinä, samoin kuin Ratakadun ja Urheilukadun välillä oleva. Molemmat edellämainitut reitit ovat kävelyteitä.

Näillä kävelyteillä liikkuu myös henkilöitä, joiden reaktio- tai huomiokyky ei välttämättä ole kaikkein terävimmillään; niin vanhuksia apuvälineidensä kera kuin lapsia koulumatkoillaan. Olisikin suotavaa turvata myös heille mahdollisuus turvalliseen liikkumiseen. Erityisesti nyt, kun talvi on tulossa, tiet jäätyvät ja illat pimenevät yhä aiemmin. Tämä aihe on huolettanut erityisesti reitillä liikkuvia ikäihmisiä.

Vaikka oikaisu näiden alikulkujen lävitse varmasti houkuttaakin, niin se voi maksaa toisen ihmisen terveyden tai pahimmillaan hengen, jolloin säästettyjen kilometrien hinta on melkoinen. Erityisesti vanhusten ja pienten tienkäyttäjien puolesta vetoankin sinuun hyvä kulkija: lisää matka-aikaan muutama minuutti ja jätä kävelytiet jalankulkijoille.

Mirjam Pihlaja

  • Julli

    Hieno sähkömoottorilla toimiva Manki jollain koululaisella täällä oikeellapualen siltaa!Ja saa ajella siellä missä muillakin sähkövempeleillä jos vauhti rajoitettu 25 kmh!

Kommentointi ei ole käytössä.