Huittisten, Kokemäen, Lavian, Säkylän ja Vampulan yrittäjäyhdistykset mukana kritisoimassa hyvinvointialueen palveluverkkouudistusta: ”Kohtaa ennennäkemätön katastrofi”

Lääkäri.

Satakunnan hyvinvointialueen palveluverkkouudistus saa osakseen arvostelua. Mukana kannanotossa ovat muiden muassa Huittisten, Kokemäen, Lavian, Säkylän ja Vampulan yrittäjäyhdistykset.

”Olemme vahvasti sitä mieltä, että kaavaillun palveluverkkosuunnitelman toteutuksen jälkeen koko Satakuntaa kohtaa ennennäkemätön katastrofi ja sen olemassaolo on enemmän kuin uhattuna. Pahimpana skenaariona pirstoutuminen kolmeen osaan ja niiden liitos lähimaakuntiin. Tämän iskun lähtölaukauksen tulee antamaan hyvinvointialueen nykyinen palveluverkkosuunnitelma, jos se toteutuu sellaisenaan”, todetaan kannanotossa.

Kritiikin mukaan palveluverkkouudistuksesta puuttuu yritysvaikutusten arviointi. Yrittäjäyhdistykset nostavat esimerkkeinä Säkylän ja Kokemäen tilanteet. Molemmat paikkakunnat ovat vaarassa menettää ”lähes kaikki sotepalvelut”, kuten terveyskeskukset ja vuodeosastot.

”Osaavan työvoiman houkutteleminen asumaan kuntaan, jossa ei ole edes terveyden peruspalveluita, on käytännössä lähes mahdotonta. Sen seurauksena yritykset siirtävät toimintansa sinne, missä niillä on edellytyksiä toimia”, kannanotossa sanotaan.

Kirjelmässä on mukana yhteensä kolmetoista yrittäjäyhdistystä.