Vastaa kyselyyn! Sastamala kysyy ikäihmisiltä kulttuurista – toiveet ja näkemykset kuuluviin

Arja Mäkelä ihasteli Sastamalan seudun museossa Eino Nikkilän vuonna 1938 ottamaa valokuvaa, jonka keskiössä on kuttu. Arkistokuva: Minna Isotalo.

Sastamalan kaupunki haluaa saada selville ikääntyneiden toiveita ja näkemyksiä kulttuurista. Kysely toteutetaan sähköisenä.

”Jos lähipiirissäsi on vanhus, jonka kulttuurin pariin pääsyssä on esteitä ja hän ei pysty itse sähköiseen kyselyyn vastaamaan, niin istahtakaa yhdessä alas miettimään vastauksia ja täyttämään kyselyä”, kaupunki viestii.

Vastausaikaa on sunnuntaihin 12. toukokuuta saakka. Kyselyyn pääset TÄSTÄ.

Kyselyssä tiedustellaan, mitä vastaaja pitää kulttuurina, millaisesta kulttuurista on nauttii tai on aiemmin nauttinut ja millaista kulttuuritoimintaa toivoo paikkakunnalle.

Kyselyn kautta pyritään myös hankkimaan tietoa siitä, millaiset tekijät vähentävät kulttuuritoimintaan osallistumista ja onko Sastamalassa tarvetta kulttuurikaveritoiminnalle. Kaikilla kun ei välttämättä ole lähipiirissään ihmistä, jonka kanssa lähteä tapahtumiin ja tilaisuuksiin.

Sastamalassa on eri toimijoiden yhteistyönä valmistelussa hankehakemus Sosiaali- ja terveysministeriöön. Ministeriö pyrkii hankerahoituksen avulla edistämään ikääntyneiden terveyttä ja hyvinvointia. Sastamalassa tavoitteena on vahvistaa ikääntyneiden kulttuurin harrastamista kaikissa eri muodoissaan.

Jätä kommentti